Emisiunea aniversara Medias 750 : Liceul Stephan Ludwig Roth

Romfilatelia va introduce in circulatie emisiunea aniversara Medias, 750 de ani de atestare documentara, vineri, 11 august 2017, disponibila in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, precum si in magazinul nostru online:http://romfilatelia.ro/store/

Cele patru marci postale ale emisiunii si albumul filatelic special prezinta, intr-o maniera originala, orasul considerat un muzeu in aer liber, celebrand secole de istorie, traditii si cultura.

Pe timbrul cu valoarea de 2,50 lei, este ilustrat Liceul Stephan Ludwig Roth, alaturi de simbolul „Gemenilor” amplasat pe fatada liceului. Situat in centrul istoric al Mediasului, a fost construit la inceputul secolului XX pe baza proiectului arhitectului Fritz Balthes din Sighisoara. Numele „Stephan Ludwig Roth” este atribuit liceului in memoria umanistului revolutionar in 1919.

Pe fatada liceului se afla trei simboluri specifice orasului: „Gemenii”, care simbolizeaza lumina, „Compasul si Echerul” si „Strugurii de Aur”, care reprezinta si simbolul orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *