Sarbatoarea Tuberozelor

Un eveniment de tip concept, Sarbatoarea Tuberozelor, are loc in zilele de sambata 5 august si duminica 6 august la Hoghilag, un sat situat la o distanta de doar 16 kilometri de orasul Sighisoara.  Hoghilag este primul loc din Romania unde se cultiva tuberoze inca din anii ’60.

Sarbatoarea Tuberozelor se desfasoara in curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag. Atestata in anul 1446, Biserica Evanghelica a fost inchisa dupa plecarea masiva a sasilor din zona, si este reintrodusa in circuitul turistic special pentru acest eveniment. Sarbatoarea Tuberozelor dezvaluie turistilor cele 30 de gospodarii in care satenii cultiva tuberoze doar o data pe an, in cadrul acestor doua zile din luna august. 

Participarea la evenimentele din cadrul Sarbatorii tuberozelor din Hoghilag este gratuita.

“Prin organizarea evenimentului Sarbatoarea Tuberozelor contribuim la dezvoltarea unui circuit turistic strategic in Romania, unul durabil care pune in prim plan traditiile locului, mostenirea lasata aici de sasi, precum si comunitatea din Hoghilag si din imprejurimi. Ne-am dorit sa aratam publicului ce este unic in Hoghilag. Sa reinchegam si sa redam mandria localnicilor, fiindca este important sa spunem povestile care ne diferentiaza pentru a ne pastra valorile si a le duce mai departe. Urmatorul pas este sa inscriem Hoghilag in cadrul Destinatiilor Europene de Excelenta si deja avem un raspuns pozitiv din partea autoritatilor”, a declarat pentru presa Nicu Lazar, primarul comunei Hoghilag.

”Asa cum Franta are lanurile de lavanda, la fel Romania are campurile, gradinile de tuberoze din Hoghilag. Cu o traditie de peste o suta de ani in cultivarea tuberozelor, Hoghilag se numeste astazi si Taramul tuberozelor. Am gandit Sarbatoarea Tuberozelor ca pe un eveniment de tip concept, care sa arate atat latura traditionala, cat si latura culturala a tinutului Hoghilag. Astfel, oferim pentru publicul larg o paleta de activitati, de la tururile unice in Romania in gradinile de tuberoze la localnici, la ateliere si workshop-uri creative cu valoare culturala si aducem si cateva experiente de lux – fiindca avem inclusiv ateliere de parfumerie si cate o cina cu mancare traditionala in locuri de-a dreptul paradisiace.

Turistii romani, dar si turistii straini vor putea vizita, de asemenea, cele mai importante obiective istorice si arhitectonice din zona. Se vor putea intalni si cu o parte dintre localnici, multi dintre ei fiind adevarate personaje. Sarbatoarea Tuberozelor este o experienta surprinzatoare, completa si plina de valoare”, a declarat pentru presa Claudia-Romana Rista, director executiv al evenimentului Sarbatoarea Tuberozelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *