Alfredo Gomez castiga Prologul Red Bull Romaniacs 2017

Sibiul a redevenit capitala mondiala a hard-enduro-ului. Cel mai dur raliu de hard-endurod din lume a luat astazi startul cu traditionalul prolog urban din centrul orasului Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu. Mii de sibieni si spectatori din toate colturile lumii au venit la Sibiu pentru cinci zile in care unii dintre cei mai buni rideri din lume se vor intrece pentru titlul suprem al competitiei din Carpati.

credit foto: Sebastian Marcovici

Conceput de Andy Fazekas si echipa clubului Crazy Bike, prologul de anul acesta a fost unul extrem de dificil, de tehnic, accesibil in principal riderilor cu un trecut in trial, experti in a depasi obstacole care mai de care mai dificile. Tone de piatra si de lemn, gropi inselatoare cu nisip, buturugi mobile si cateva rampe de o dificultate medie spre grea au testat indemanarea concurentilor inscrisi la editia din acest an.

Toti ochii au fost atintiti spre clasa Gold, principala atractie a raliului din Carpati, unde in niciun an nu au fost atat de multi favoriti la titlu. Cu cinci titluri la activ, Graham Jarvis ramane si in acest an principalul competitor pentru titlul suprem la Romaniacs. Din urma vin insa pilotii mai tineri care au capatat multa experienta in ultimele sezoane si promit sa ii faca Regelui Carpatilor drumul spre al 6-lea titlu cat mai dificil. Dupa ce anul trecut s-a accidentat si nu a incheiat cursa, dublul campion Jonny Walker se prezinta intr-o forma excelenta. Wade Young, de mai multe ori pe podiumul competitiei are si el mari sanse la titlu, la fel ca si Alfredo Gomez. Cei patru sunt urmati indeaproape de un alt grup de sportivi foarte experimentati. Billy Bolt, Manuel Lettenbichler – fiul lui Andy Lettenbichler, un obisnuit al podiumurilor la Red Bull Romaniacs sau legenda enduro-ului, David Knight, pot oricare produce anul acesta o surpriza, lipsa experientei fiind singurul lor minus.

credit foto: Razvan Negru

Diferentele au fost minuscule intre cei sapte pe traseul prologului. Cursa a inceput cu un start in stil Le Mans, cu riderii nevoiti sa alerge cinci metri pana la motocicletele oprite, sa porneasca motoarele si apoi sa avanseze spre primul obstacol. Gomez a plecat ca din pusca si nu a cedat prima pozitie pana la final. in cele 15 minute ale finalei, Gomez, a reusit sa parcurga de 10 ori traseul, la fel ca Billy Bolt, Jarvis si Walker, urmati de Lettenbichler, Young si Bolton, cu 9 ture. Prin urmare, Gomez isi va alege locul de start in prima zi de offroad ce va incepe maine.

Prima zi de offroad se va desfasura in totalitate in judetul Sibiu. Riderii vor porni in jurul orei 6 din apropierea comunei Poplaca si vor avea de parcurs un traseu de 124 de kilometri. Timpul estimat de parcurgere a traseului este de 5 ore si 40 de minute. Cele mai accesibile puncte in care spectatorii pot urmari concursul sunt in zona Curmatura stezii sau la Arena Platos, unde riderii vor lua pauza de 20 de minute obligatorie, in service point.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *