O trupa sibiana reprezinta Romania la Waken Open Air Festival

Formatia sibiana E-an-na a fost desemnata recent sa reprezinte Romania la cel mai mare festival cultural de muzica rock din lume, Wacken Open Air, editia 2017. Dupa castigarea semifinalei desfasurate la Bucuresti, unde au concurat cu alte cinci trupe, si ulterior a finalei desfasurate la Sibiu, la care s-au calificat alaturi de alte trei trupe, E-an-na va concura la inceputul lunii august pe scena din Germania cu cele mai bune grupuri rock din aproximativ 30 de tari.

Cu o activitate intensa, timp in care au avut turnee si concerte atat in tara, cat si in strainatate, E-an-na este una dintre cele mai cunoscute trupe tinere din Romania, care a ajuns imediat sa fie indragita de publicul iubitor de muzica apartinand sferei folk metal.

Trupa va implini in curand doi ani de activitate live, reusind sa ajunga in peste 40 locatii, cu peste 60 de concerte sustinute intr-un interval relativ scurt. Reprezentarea Romaniei pe scena de la Wacken Open Air este cu siguranta dovada succesului activitatilor intense ale trupei si a eforturilor creative depuse de catre toti membrii acesteia.

Cei care vor sa ajute trupa sa cante la Wacken Open Air, au detalii aici.

Formatia a aparut in 2014, cand Andrei Oltean (voce, instrumente traditionale de suflat) si Ovidiu Ban (chitara) aveau ca proiect principal trupa Prohod, din dorinta celor doi tineri muzicieni sa infiinteze o trupa de folk metal. In scurt timp au fost cooptati Dragos Bertia (chitara bas), Alex Giurgeca (chitara – fost coleg in Prohod, WarChant) si Paul Bucataru (tobe). Dupa scurt timp li s-a alaturat Ioana Popescu (clape), o talentata pianista, studenta la Conservatorul din Brasov si Roxana Pomohaci (Odyssey, Era Divina) la vioara si voce.

Impletind clasicul gen folk metal cu elemente traditionale romanesti si pasaje de metal modern, primele patru single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online, cele patru videoclipuri lansate cumuland sute de mii de vizualizari pe YouTube. Trupa a participat in 2016 la festivaluri autohtone importante precum Metalhead Meeting (Bucuresti), Rockstadt Extreme Fest (Rasnov), Celtic Transilvania (Beclean), Maximum Rock Fest (Bucuresti), Open Camp (Vaslui), Rock’n’Iasi Open Air (Iasi) si a avut prima reprezentatie internationala la Kavarna Rock Fest (Bulgaria).

Pe langa festivalurile de mare anvergura pe plan autohton, formatia a sustinut si turneul “Jocurile Jienei”, de promovare a EP-ului de debut “Jiana”, lansat in 30 septembrie 2016 prin doua case de discuri: “Art of the Night Production” (Polonia) si “Soundage Productions” (Rusia). Odata incheiat, acesta a fost urmat de un alt turneu national, “Folkcore Detour”, alaturi de formatia Dirty Shirt si Ansamblul Folcloric Transilvania.

Concertele din cadrul acestui turneu s-au desfasurat in Casele de Cultura ale oraselor incluse (Iasi, Baia Mare, Timisoara) sau unele dintre cele mai spatioase locatii disponibile precum Kruhnen Musik Halle (Brasov) sau Arenele Romane (Bucuresti), recitalul atragand numerosi spectatori din toate categoriile de varsta si cu o paleta mai variata de gusturi muzicale decat concertele rock/metal sustinute in mod obisnuit de trupa. Urmatorul pe lista a fost primul turneu international: “The New Wave of Folk Metal 2017”, alaturi de Niburta (HU) si Netherfell (POL), care a avut loc loc in cele mai mari orase din Polonia, Romania si Ungaria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *