Klezmerband Di Gojim, in premiera la Medias (video)

Dupa bucuria adusa de germanii de la Nid de Poule, ieri seara am avut placerea sa vad la treaba o formatie olandeza, concertand in curtea Sinagogii din Medias. Am crezut ca formatia o sa cante in holul Sinagogii, dar organizatorii au ales ca prestatia trupei sa fie in aer liber.

In cursul diminetii, tinerii membrii ai orchestrei The Hague Youth Symphony au dat o mana de ajutor,  pregatind curtea pentru concertul seniorilor Di Gojim, care aveau programat concertul in cursul serii.

Trupa Klezmerband Di Gojim este formata din: Jaap Mulder (clarinet, saxofon, voce), Tseard Nauta (contrabas, banjo), Sjaak van der Reijden (acordeon, trompeta) si Vincent Knaven (tobe) si interpreteaza muzica idis si klezmer, cu bogate influente balcanice si romanesti. Muzicalitatea pieselor alese si virtuozitatea interpretarii au fost rasplatite cu aplauze de catre mediesenii care au ales sa participe la concertul caritabil oferit de muzicienii olandezi. 

Formatia condusa de Jaap are peste 30 de ani de cariera si 13 albume lansate. Cei patru au cantat pe toate continentele si in mai toate tarile Europei.

In timpul concertului, trupa l-a avut ca invitat pe Benjamin Fox-Rosen, din Statele Unite ale Americii, compozitor si interpret de muzica idis, cu care a cantat cateva compozitii. Muzicienii s-au simtit foarte bine impreuna, au recunoscut ca unele piese au fost cantate fara sa fie repetate inainte. Jaap a tinut personal sa-i multumeasca lui Banjy pentru onoarea si placerea de a canta impreuna.

Influentata de viata din tara noastra, formatia a inclus in setlist si o piesa intitulata “Romania, Romania”, pe care o poti asculta mai jos.

Momentan, Klezmerband Di Gojim lucreaza la un film documentar. Cateva cadre au fost filmate si in Sinagoga Medias. O sa revin cu un material separat despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *