Conferinta nationala „Asistenta sociala, stiinta si arta in contextul dezvoltarii durabile”

Maine, 8 iunie, la ora 10.00, la Centrul de Ingrijire si Asistenta (CIA) Agnita, va avea loc conferinta nationala „Asistenta sociala, stiinta si arta in contextul dezvoltarii durabile”. Organizat de Colegiul National al Asistentilor Sociali – Structura Teritoriala a Judetului Sibiu, in parteneriat cu Facultatea de Stiinte Socio-Umane (Universitatea „Lucian Blaga”) si CIA Agnita, evenimentul are ca scop dezvoltarea capacitatii profesionale a celor care activeaza in domeniul asistentei sociale. Manifestarea va constitui, totodata, si un moment de reflectie si analiza, o actiune de promovare a acestei profesii, dar si de facilitare a intalnirii asistentilor sociali cu alti specialisti care activeaza in domeniu.

La eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si neguvernamentale, personalitati remarcabile din judetul Sibiu si din tara, politicieni si, nu in ultimul rand, jurnalisti implicati in diferite campanii sociale. Valeria Guliman, presedintele CNASR-Structura Teritoriala a Judetului Sibiu, a precizat ca incepand cu anul 2007, pentru comunitatea profesionala a asistentilor sociali sibieni, organizarea evenimentelor de formare profesionala continua a devenit o traditie, reunind an de an un numar mare de profesionisti din domeniul asistentei sociale.

„Evenimentele desfasurate cu asemenea ocazii au imbracat forme diferite: dezbateri, lansare de carte, emisiuni si interviuri, publicari de articole, simpozion national si, nu in ultimul rand, targuri. Anul acesta, ne-am gandit insa la o forma de organizare mai aparte, imbinand utilul cu placutul, stiinta cu traditia, reunind specialisti si beneficiari, deopotriva. Ne-a surprins in mod placut impactul mare al evenimentului, urmand sa fie prezenti la Agnita un numar considerabil de participanti: asistenti sociali, medici, psihologi, cadre didactice, politicieni, preoti, jurnalisti, atat din judetul Sibiu, cat si din tara”, a subliniat medieseanca Valeria Guliman.

Gazda evenimentului va fi Centrul de Ingrijire si Asistenta Agnita (str. M.Viteazu, nr.16 – 18), din subordinea Consiliului Judetean Sibiu. Manifestarea se va incheia cu o seara traditional-romaneasca ‒ sezatoarea: La bunici, acasa ‒ prilejuind astfel intalnirea a trei generatii: studenti, adulti (specialisti) si varstnici (beneficiari ai CIA Agnita).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *