1 Iunie: Copiii sarbatoresc Mediasul de poveste

Primaria Municipiului Medias organizeaza azi,  1 iunie, incepand cu ora 11.00, in Piata Regele Ferdinand I, activitati cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Copilului.

Sunt pregatite ateliere de creatie literara si artistica, dansuri medievale si expozitie de arme medievale, demonstratii sportive, dansuri de societate, expozitii de pictura si multe alte surprize pentru copiii de toate varstele din orasul nostru.

Astfel, in zona Casei Schuller, deschidem atelierul de creatie artistica, unde fiecare participant va deschide usa spre lumea povestilor, pentru a se intalni cu personajele preferate precum Cenusareasa, Scufita Rosie, Anna si Elsa, Doctorita Plusica, Printesa Sofia, Trollii si Printesa Moana Waialiki. Acestea vor prinde viata, datorita culorilor pe care copiii le vor aplica pe sabloanele special pregatite pentru ei, fie cu pensule si acuarele, fie cu ajutorul creioanelor si a cretei colorate.

Copiii vor putea participa la atelierele de origami, unde vor experimenta tehnica plierii hartiei colorate si vor confectiona obiecte, modele si forme decorative abstracte cu sprijinul voluntarilor.

Cu sabiile de hartie in mana, decorate in atelierul de origami, copiii vor lua cu asalt Cetatea Mediasului, realizata in miniatura. Dupa ce vor reusi sa o cucereasca, cei mici vor scoate din teaca, pensule si acuarele si vor picta pe zidurile cetatii, cele mai interesante momente ale zilei de 1 iunie.

Impreuna cu prietenii, cei mici se vor indrepta spre locul in care vor avea posibilitatea sa scrie despre domnite si cavaleri pe un banner intitulat: Mediasul de poveste. Totodata, copiii vor participa la un joc in care sa invete despre regulile realizarii unei povesti in 750 de cuvinte.

Ordinele cavaleresti din Medias ii vor intampina pe spectatori cu demonstratii de manuire a armelor, iar domnitele si doamnele de la Curtea domneasca ii vor initia pe cei care s-au inscris din timp la atelier, in tainele dansului medieval. Cei mai mari dintre participanti vor invata alaturi de Ordinul Cavalerilor de Medias si de Paladinii de Terra Medies cum sa realizeze un hrisov si sa aiba propriu lor sigiliu. Fetitele vor proba rochite din timpuri demult uitate si se vor fotografia la panoul amplasat in Piata Regele Ferdinand I, pentru a avea o amintire frumoasa intr-un cadru de poveste.

Personajele Disney se vor plimba printre copii, realizand diverse jocuri pentru ei, prin care copiii vor avea ocazia sa-si faca prieteni noi intr-o activitate care le dezvolta comunicarea.

In ziua de 1 iunie sunt invitati sa ii incante pe medieseni, sportivii de performanta ai Cluburilor: Puma Club Sibiu, IPPON MED si Magic of the Dance.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *