Sah si sport in scoala: Cupa Scolii nr. 2 ”George Popa” Medias

Sambata, 27 mai a.c., s-a desfasurat evenimentul din cadrul proiectului „Sah si sport in scoala”. Locul de desfasurare a fost sala de sport si clasele din cladirea scolii din str. Avram Iancu nr. 42 Medias. Evenimentul a inceput la ora 9:30, cu o sedinta tehnica, unde s-a explicat modalitatea de desfasurare a concursului si punctajul fiecarei probe la care urmau sa participe toti elevii de la scolile inscrise.

Au fost prezentate cateva reguli de baza, detaliile concursului si sistemele de joc pentru fiecare grupa specifica, dupa care s-a desfasurat turneul. S-a instruit jucatorii asupra modului de folosire a ceasurilor si tabelelor electronice de joc model ̋DGT The Chess Innovators 2017”, modelul folosit cu succes la sapte Olimpiade de Sah si zece Campionate Mondiale.

Turneul a fost arbitrat de Emil-Aurel Deliman, arbitru international din Medias, si Stefan Hodarnau(Asistent–arbitru), coordonarea organizatorica fiind asigurata de prof. Gheorghe Cuceanu si prof. Nadia Mihaila (Scoala Gimnaziala nr. 2 ”George Popa” Medias – gazda competitiei). Competitia s-a jucat dupa Regulamentul FIDE (Federatia Internationala de Sah), in sistem elvetian de cinci runde, cu un timp de joc de 30 minute pentru intreaga partida.

Tablele si piesele au fost puse la dispozitie de organizatori, la fel si ceasurile si tablele digitale de ultima generatie pentru o competitie la nivel international, achizitionate prin parteneriat cu SNGN Romgaz Medias. Au fost multe meciuri spectaculoase si rasturnari de situatii, specifice copiilor, dar foarte important pentru fiecare in parte, chiar la jucatorii experimentati la nivel national.

La runda finala, dupa scurgerea timpului regulamentar de joc la meciul de final si puncte cumulate la probele sportive, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Clasele I-IV

  • Locul 1: Mitrache Raul – 80 pct.
  • Locul 2: Mihaila Adrian – 77 pct.
  • Locul 3: Dragomir Alex-Mihai – 72 pct.

Clasele V-VIII

  • Locul 1: Kalman Andrei-Horatiu -75 pct.
  • Locul 2: Istrate Darius-Marian – 67 pct.
  • Locul 3: Gindila Felix – 56 pct.

Jucatorii au fost de la Scoala Gimnaziala”Mihai Eminescu” Medias – cinci jucatori, coordonator prof.Grosaru Gabriel, Scoala Gimnaziala ”George Popa” Medias – zece jucatori, coordonator prof. Cuceanu Gheorghe, Scoala Gimnaziala nr. 3 Ciresarii Medias – zece jucatori, coordonator prof. Campan Miredda si prof. Cristina Szasz.

Festivitatea de premiere a fost onorata de directorul scolii-gazda, prof. Prisacaru Radu, care a oferit diplome elevilor premianti, iar CS Tera-Sah Medias a oferit cupele. Toti participantii au primit diplome de participare din partea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu.

Niciun comentariu


  1. Ce admirabil faptul ca se incurajeaza si practicarea de sah. Mult succes participantilor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *