Mediesence, participante la London Marathon

Mediesencele Maria Boariu (62 de ani) si Bianca Schobel (30 de ani) au alergat ieri la Virgin Money London Marathon. Maria Boariu a trecut linia de sosire dupa patru ore si 27 de minute. Despre Mimi am mai scris aici.

“Pentru mine a fost primul maraton international cu o asemenea participare. Au fost aproape 40.000 de alergatori. Tot timpul am avut in fata ochilor o  multime viu colorata, in miscare. Atmosfera era una plina de veselie. Si alergatorii erau veseli si galagiosi iar spectatorii erau de milioane. Am avut parte de sustinere pe tot parcursul cursei. Ma amuzam din plin cand ii auzeam ‘Go granma, go! ” sau Run,nany, run! sau Don’t stay Maria! Bineinteles ca fiica mea si o prietena au ratat trecerea mea prin multime. Pe tot parcursul a fost un vacarm de nedescris.

Ma amuzau tot felul de ”ciudati” care voiau sa bata diverse recorduri:sa alerge pe tocuri, sa alerge in costum si pantofi, sa agerge cu un rucsac imens in care carau 50 de kilograme, si cine stie cati altii or fi fost. Apoi erau cei care purtau diferite costume: dinozauri, broaste, episcopi si calugari, unul era doar in pampers si alerga cu o cruce uriasa in carca, altii doi alergau in tandem imbracati fiecare cu cate o jumatate dintr-un costum, tot felul de personaje din desene animate , etc.

Era asa o atmosfera ca pur si simplu m-am distras copios, uitand ca trebuie sa alerg un maraton. A fost ceva de vis. La anul voi fi prezenta din nou la start. Pana atunci voi alerga probabil alt maraton la Wurzburg luna viitoare. Si mai departe cine stie? “, mi-a scris azi Mimi. 


Bianca Schobel, care locuieste acum la Londra, alearga serios doar de un an de zile. Ea mi-a scris mai multe detalii inainte de maratonul de ieri, pe care l-a terminat cu timpul de 4:18:46.

“Salutare, Medias!

Pentru marea majoritate a oamenilor care ma cunosc, eu sunt Bibi (desi in buletin sunt Bianca Schobel). Am fost indragostita de sport inca de cand m-am nascut (tata chiar spera sa vina un Mihai pe lume). Am jucat fotbal cam de cand am inceput sa umblu, la scoala am fost tot timpul prima la orice activitate sportiva (sau cel putin asa imi place sa imi amintesc) si mi-a placut intotdeauna sa fac miscare (bicicleta, baschet, fotbal). In schimb, nu am alergat niciodata in cadrul unei competitii. Pana anul trecut, cand firma la care lucrez s-a gandit sa ne propuna o provocare – un semi-maraton, si nu oricare.

Fiind ambitioasa de mica, in ianuarie 2016 eram oficial inscrisa la Siverstone Half Marathon impreuna cu alti 100 de colegi. Asa a inceput totul. Si nu vreau sa va mint, dar chiar nu a fost usor, in schimb mi-a placut fiecare km alergat. A urmat un an plin de competitii, majoritatea de 10 km lungime. Am luat la rand toate minunatiile de parcuri din Londra si am acumulat peste 20 de medalii. Printre cele mai frumoase ture: Central London 10k, Victoria Park 10k, Hyde Park 10k, Queen Elizabeth Olimpic Park 10k, Regents Park 10k. De cele mai multe ori am alergat si cu scopul sa ajut si sa dau mai departe pasiunea pentru alergat. Am sustinut evenimente caritabile precum Cancer Research si English Federation of Disability Sports.

Pentru ca anul acesta am implinit frumoasa varsta de 30 ani (chiar e frumoasa), am vrut sa imi propun eu mie o provocare – sa alerg la maraton. Sunt atat de multi atleti in jurul meu, am atatia prieteni care alearga la maratoane … eu de ce nu as putea? Si uite asa, mi-am luat inima in dinti si m-am inscris. Inca nu imi vine sa cred ca o sa am onoarea sa alerg la acest eveniment. Sunt emotionata, plina de entuziasm si optimism ca voi reusi sa termin cu bine. Le urez din suflet tuturor multa bafta si sper sa va fac mandri de medieseanca voastra draga!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *