Sah: Cupa Scolii nr. 4 Medias

Sambata, 8 aprilie a.c., s-a desfasurat primul eveniment din cadrul proiectului „Sah si sport in scoala”.  Locul de desfasurare a fost Sala de sport si clasele din cladirea scolii, str. Dealul Furcilor, nr. 5.  La ora 09:00 a fost o sedinta tehnica, unde s-a explicat modalitatea de desfasurare a concursului, punctajul fiecarei probe la care trebuie sa participe toti elevii de la scolile inscrise.

Au fost prezentate cateva reguli de baza, detaliile concursului si sistemele de joc pentru fiecare grupa specifica, dupa care s-a desfasurat turneul. Turneul a fost arbitrat de Emil-Aurel Deliman, arbitru international din Medias, si Hodarnau  Stefan (Asistent – arbitru), coordonarea organizatorica fiind asigurata de prof. Cimpeanu Ionela Ramona (scoala Gimnaziala nr.4 Medias – gazda competitiei).

Competitia s-a jucat dupa Regulamentul FIDE (Federatia Internationala de sah), in sistem elvetian de 5 runde, cu un timp de joc de 30 minute pentru întreaga partida. Tablele si piesele au fost puse la dispozitie de organizatori, la fel si ceasurile digitale de ultima generatie pentru o competitie la nivel international, achizitionate prin sponsorizarea SNGN Romgaz Medias.

Dupa finalizare, cu multe meciuri spectaculoase si  rasturnari de situatii, specifice copiilor, dar foarte important pentru fiecare in parte, chiar la jucatorii experimentati. La runda finala, dupa scurgerea timpului regulamentar de joc la meciul de final si puncte cumulate la probele  sportive, s-au înregistrat urmatoarele rezultate:

Clasele I-IV Numele si prenume clasa Scoala Total punctaj
Locul  1 MIHAILA ADRIAN IV Scoala nr. 2 George POPA 75 pct.
Locul  2 SERBU ARIANA II Scoala nr.4 68 pct.
Locul  3 STANILA  MIHAI III Scoala nr.3 ,,Ciresarii,, 62 pct.
 
Clasele V-VIII Numele si prenume clasa Scoala Total punctaj
Locul  1 ISTRATE DARIUS V Scoala nr.1 M. Eminescu 62 pct.
Locul  2 ARMEAN ANDREEA VII Scoala nr.1 M. Eminescu 61 pct.
Locul  3 DAMIAN  DORIAN VII Scoala nr.1 M. Eminescu 55 pct.

Clasele I-IV au fost reprezentate prin 11 baieti si 5 fete, iar cele de V-VII au fost 10 baieti si 5 fete.

Festivitatea de premiere a fost onorata de prof. Cimpeanu Ionela Ramona care a oferit diplome elevilor premianti, iar CS Tera-Sah Medias a oferit cupele. Toti participantii au însotit au primit diplome de participare din partea Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu.

S-a stabilit de catre organizatori locatia viitoarei competitii, adica scoala gen. Nr.2 ,,G. Popa,, Medias, data desfasurari fiind comunicata prin intermediul directiunilor scolare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *