Calator in lume – Cu autostopul prin Mongolia si Kazahstan

Timotei Rad vine azi la Sibiu pentru a oferi o prezentare comparativa intre stepa kazaha, stepa mongola si taigaua siberiana. Prezentarea nu se vrea a fi una academica, ci incearca sa puna in lumina detaliile care schimba complet modul in care lucrurile sunt privite.

Prin aceasta prezentare, Timotei doreste sa scoata la lumina si suprapunerea diverselor tipuri de granite (culturale, etnice, politice, geografice–forme de relief). Cu ajutorul imaginilor surprinse chiar de el in calatoriile prin Mongolia si Kazakhstan, Timotei incearca sa ne surprinda si sa ne ofere „pe tava”propriile trairi din aceste doua tari cu o civilizatie aparte.

“Dragi sibieni, v-am vizitat orasul de multe ori, visand plimbaret pe stradutele sale, iar acum sa va pot vorbi public, la un eveniment asa frumos, e o onoare, pe care sper sa va bucurati sa o impartim. Va invit si pe voi azi, de la ora 18:00, in Wien Cafe.” – Timotei Rad (Timo)

Timotei Rad este un copil poznas, asa cum chiar el se descrie, ce a inceput sa calatoreasca cu autostopul atunci cand a fost nevoit sa documenteze cinci surse bibliografice din cinci librarii raspandite prin toata Europa, pentru a scrie o lucrare stiintifica. Fiind student, fara prea multi bani, a reusit sa viziteze toate aceste biblioteci calatorind cu autostopul, cheltuind doar 90 de euro in 10 zile (din care 35 euro pentru scanarea unei harti importante ce a gasit-o in documentarea ce o facea).

Asa a inceput drumul spre calatoria cu autostopul in jurul Pamantului. Dupa cinci incercari nereusite, a sasea oara a fost cu noroc si a reusit sa parcurga cu autostopul lumea, de la cap la altul. A vazut pana acum, cu autostopul, 88 de tari pe durata a 4 ani 9 luni si 8 zile, in 14 calatorii diferite. In cei cinci ani de autostop, a umplut un pasaport jumatate cu vize si stampile de la vami din Europa, Africa, cele doua Americi si Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *