Arena Platos: Concurs de anduranta

Sase ore de schiat incontinuu. Cu asta asteapta Arena Platos Paltinis temerarii sporturilor de iarna pe partiile complexului, sambata, 4 februarie a.c.. Conceptul evenimentului „Record de ture in sase ore” powered by Club Ecvestru si Alma Group este „imprumutat” din sezonul de vara, cand pe pistele complexului a avut loc un concurs similar, insa pe biciclete. Concursul se va desfasura pe partia A, cea mai lunga partie a complexului, si va incepe la ora 21:30.

Timp de sase ore, concurentii vor da ture incontinuu, cu trecere prin portile electronice ce permit accesul spre instalatiile de transport pe cablu, dar si prin check-point-uri amplasate de-a lungul traseului pentru a elimina posibile incalcari ale regulamentului sau scurtaturi nepermise in concurs. Urcarea pe partia A se va face doar cu teleski-ul. Depasirea intre poarta electronica si urcarea pe teleski este interzisa, imbarcarea urmand sa se faca in ordinea trecerii prin poarta. Orice fel de contact cu intentie duce la descalificarea automata a concurentului, care nu mai are dreptul sa continue concursul.

„Este un concurs inedit, un experiment atat pentru noi, din punct de vedere organizatoric, cat si pentru concurenti. Sase ore de schiat incontinuu este o provocare chiar si pentru schiorii in forma, cu conditie fizica”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis.

Varsta minima de participare la acest concurs este de 14 ani. Inscrierile au loc intre orele 13 si 20, la ora 21 va avea loc sedinta tehnica la baza partiei, iar la ora 21:30 se va da un start comun, in alergare usoara cu echipamentul in mana de pe partia E pe partia A, de unde se va lua startul. Competitia este destinata atat schiorilor, cat si snowboarderilor. Fiecare categorie, ski si snowboard, ofera ca premii 600 de lei cash si 2 invitatii la Airfield Festival pentru locurile I si cate o invitatie la festival pentru locurile 2 si 3.

Cum evenimentul se va incheia dupa ora 3 dimineata, Arena Platos Paltinis a pregatit un nou party pentru fanii si sustinatorii concurentilor. Doi DJ din noul val al muzicii electronice, DJ Adrian Pelin si Megg, sunt detinatorii conceptului Party in Tramvai, eveniment ce a atras multi participanti la cel mai mare festival din tara, Untold Festival. Party-ul va avea loc in apreski-ul complexului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *