Emisiune de timbre avand ca tema Mediasul

Romfilatelia va lansa, in acest an, o emisiune de timbre avand ca tema Mediasul. Conform programului editorial publicat pe site-ul insitutiei, seria “Medias, 750 de ani de atestare documentara” este programata sa fie lansata in luna august.

Despre ideea unei astfel de emisiuni am discutat, inca din luna octombrie 2014, cu colectionarul Liviu Pintican Juga, cand Turnul Trompetilor s-a aflat intr-o emisiune de sase timbre, „Turnurile Timpului, Turnuri cu Ceas”.

Cu ocazia implinirii a 100 de ani de la descoperirea gazelor naturale pe teritoriul tarii noastre, Romfilatelia a pus in circulatie, in data de 24 aprilie 2009, emisiunea de marci postale ”ROMGAZ – 100 de ani (1909 – 2009)”.

In data de 14 octombrie 2009, Romfilatelia introduce in circulatie emisiunea de marci postale „TRANSGAZ – 35 de ani de tranzit international de gaze naturale in Romania si Balcani“.

“O bucata mica de hartie, dar cu o importanta atat de mare, timbrul este un instrument eficient de comunicare folosit atat la nivel national, cat si in plan international, oferind o viziune in miniatura a patrimoniului cultural, artistic si istoric al unei tari”, spune Cristina Popescu, director general Romfilatelia.

Niciun comentariu


  1. Dragă Mircea,
    Îți mulțumesc pentru faptul că ai publicat această știre care finalizează cu succes un efort extraordinar, purtat succesiv pe decursul a doi ani pentru îndeplinirea acestui frumos și important deziderat inițiat de mai mulți medieșeni.
    fără să te superi cred că știrea ta frumos ilustrată ar trebui completată și cu blocul de mărci poștale pus în circulație de Romfilatelia tot în anul 2009, la propunerea Transgaz cu ocazia împlinirii a „35 de ani de tranzit internațional de gaze în România și în Balcani”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *