Graham Jarvis castiga al cincelea titlu la Red Bull Romaniacs

Red Bull Romaniacs 2016 debuta acum cinci zile fara un favorit cert, o premiera pentru ultimii ani ai celui mai dur raliu de hard enduro din lume. Graham Jarvis parea pregatit pentru o noua victorie, tinand cont de cursa incredibila pe care a facut-o la Erzberg, insa, la 41 de ani putea fi, la fel de bine, intrecut de tinerii promitatori din noua generatie de enduristi. Jonny Walker, campionul ultimei editii, venea dupa o accidentare grava care l-a tinut departe de ultimele doua mari competitii de enduro din lume insa parea extrem de motivat sa isi apere titlul.

Graham Jarvis-Dragos-Dumitru  (5)

Dupa victoria de la Red Bull Minas Riders din Brazilia, spaniolul Alfredo Gomez parea cel mai indreptatit la titlu dar nici Young, Bolton sau nou venitul Billy Bolt nu erau de neglijat in aceasta ecuatie. Dupa prologul de pe bulevardul Coposu, cotele erau aproape identice. Prima zi de concurs a „secerat” insa doi dintre favoriti. Walker si Bolton s-au retras din concurs, accidentati. in cea de-a doua zi, Billy Bolt a ratat traseul si a ramas blocat in muntii Lotrului pierzand contactul cu plutonul fruntas.

Parea o lupta in trei, intre Jarvis, Gomez si Wade. insa spaniolul Mario Roman Serrano a vrut cu tot dinadinsul sa faca un prim Romaniacs foarte bun si le-a dat dureri de cap tuturor celor trei, fiind in permanenta in preajma plutonului fruntas. Jarvis s-a desprins de grupul de urmaritori in a treia zi de concurs, una serios ingreunata de ploaie. Obisnuit cu suprafetele umede din Marea Britanie, Jarvis a profitat la maxim si a incheiat ziua trei cu un avans considerabil, ceea ce i-a permis sa schimbe strategia in ultima zi de concurs.

RBR Podium - Lisa Bolton

Desi a plecat primul pe traseu, Jarvis nu a fortat mai mult decat trebuia. Wade Young l-a ajuns pe prima portiune de traseu, ba chiar l-a intrecut, la fel si Alfredo Gomez. Britanicul a aratat insa de ce si-a capatat renumele de Rege al Carpatilor pe prima urcare teribil de dificil. Unde Young si Gomez au avut nevoie de repetate incercari si un efort considerabil, britanicul a trecut parca in zbor si a ajuns in service point la 2 minute in fata lui Young si la aproximativ 10 in fata lui Gomez. Young a continuat asaltul pe a doua bucata a zilei si a reusit din nou sa treaca in fata lui Jarvis. De altfel, sudafricanul a fost primul rider de la clasa Gold care a trecut linia de finish, urmat la 2 minute de cel care urma sa castige intreaga competitie, Graham Jarvis.

„Cand Wade m-a depasit l-am lasat sa treaca fara sa fortez sa ii pastrez urma. Cred ca el si-a asumat niste riscuri imense fortand dar eu am vrut sa imi pastrez ritmul si sa nu incerc sa fortez, fiind la adapostul avantajului obtinut in zilele anterioare. Din fericire nu am avut nicio problema cu motorul, a functionat perfect. Cred ca a fost cea mai „sigura” editie de Red Bull Romaniacs pentru mine”, a spus la finalul cursei actualul campion, britanicul Graham Jarvis.

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *