Romanii de la Red Bull Romaniacs 2016

Azi incepe, la Sibiu, o noua editie Red Bull Romaniacs. 14 enduristi din Romania au decis sa isi masoare fortele cu riderii veniti din alte 45 de tari (anul acesta sunt prezenti concurenti de pe toate cele sase continente locuite). Zsolt Varga si Ervin Kovacs vor concura la clasa Gold. Daca Zsolt este un debutant la aceasta categorie, cel mai bun rezultat al sau fiind locul 11 la Silver in 2014, Ervin Kovacs a terminat deja raliul la clasa Pro (fosta denumire a clasei Gold), iar in 2012 a izbutit chiar sa ajunga la finis cu al saptelea timp.
PROLOG_Sebastian Marcovici_0013
 
Emanuel Gyenes ramane singurul rider din lume care a concurat si a terminat toate editiile desfasurate pana in prezent. Satmareanul are inclusiv doua victorii la clasa Expert, podium la Silver si finisuri la Pro. Din pacate, pentru ca se focuseaza pe rally-raid, fiind o prezenta constanta in Dakar, unde a si castigat raliul de doua ori la Maraton, nu mai are timp sa se antreneze pentru duritatea traseelor de la Gold. Sportul a evoluat atat de mult in ultimii ani datorita migrarii catre enduro extrem a pilotilor din trial, incat acum nu poti participa la Gold daca nu iti dezvolti abilitati de trial.
 
Romeo Dunca, un endurist cu podium la clasa Expert a Red Bull Romaniacs, revine anul acesta si a decis sa ii arate fiului sau, Dan, ce inseamna cel mai dur raliu hard enduro din lume. Dupa Cristi, Dan este al doilea fiu al lui Romeo care vine sa traiasca aceasta aventura extrema. Pentru ca Dan se afla la prima participare, Romeo a decis sa concureze alaturi de fiul sau la clasa Bronze.
Photo_Predrag_Vuckovic_Prologue
 
Printre riderii romani care vor concura in acest an ii mai gasim pe: Marcel Butuza (podium in Dakar 2012 clasa Maraton), Alexandru Dumitrescu, Radu Sardarescu, Razvan Avramescu, Laszlo Szigyarto, Cristian Ionescu, Stefan Dobrescu, Flavius Bot si Catalin Pavel.

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *