Doi medieseni au escaladat cel mai inalt vulcan al Asiei (video)

Zilele trecute Adrian si Octavian Andone au reusit sa escaladeze cel mai inalt vulcan al Asiei. Cei doi medieseni, tata si fiu au facut parte din cadrul unei expeditii formata din sapte persoane, care a avut ca scop  ajungerea pe varful Damavand (5671 m), cel mai inalt vulcan al Asiei, fiind parte din Circuitul Seven Volcanoes.

Expeditia a avut startul in data de 19 iunie a.c., iar punctul final a fost atins in data de 24 iuniei.  Ajunsi pe varf mediesenii au tinut sa imortalizeze momentul.

In zona varfului sunt cratere secundare cu emanatii de sulf spectaculoase, iar craterul principal, acoperit tot timpul anului cu zapada, are circumferinta de 450 m. si poate fi parcurs, oferind puncte de vizibilitate asupra rutelor de acces de pe toti versantii si o deosebita panorama asupra imprejurimilor.

Damavand (Kuh-e Damavand) este cel mai inalt munte din Orientul Mijlociu si este situat in provincia Mazandaran, în apropiere de coasta de sud a Marii Caspice, aproximativ 80 de km de capitala Teheran in munti Elborz. Este un vulcan inactiv si  joaca un rol important  in spiritualitatea iraniana legat de legenda patriotica despre arcaaii Arashi, lupta si rezistenta iranienilor.

Dupa ce in anii trecuti Adrian Andone a urcat pe Kilimanjaro, Mont Kenya si Toubkal, la inceputul anului  2015, a reusit performanta sa urce si pe Margherita Peak, cel mai inalt varf din Uganda.

In anul 2002, Adrian a fost primul mediesean care a ajuns pe varful Aconcagua si de-a lungul timpului a participat la mai multe expeditii in Alaska, Amazon, Caucaz si Maroc, iar in anul 2014  impreuna cu fiul sau Octavian si sibianul Fane Tulpan a reusit escaladarea varfului Kazbek din Muntii Caucaz. Varful Kazbek are o altitudine de 5047 m si este al treilea varf ca inaltime din Georgia si al 8-lea din masivul Caucaz. 

143 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *