Cu caiacul pe Tarnava Mare (video)

Caiac_4

Zilele trecute, prietenul Feri Teglas m-a intrebat daca nu iesim la o tura cu caiacul. Intrebarea mea a fost daca mergem in zona Medias, pe barajul de la Ighis, sau in alta localitate. Mi-a raspuns ca mergem pe Tarvana Mare, lucru care m-a uimit. Ne-am vazut duminica dupa amiaza cu cei de la Transylvania Adventure & Nature, care au o echipa tanara, dinamica si mereu pusa pe distractie si sport. Echipamentele lor sunt accesibile oricui, indiferent de pregatirea fizica sau indemanare.

Paul ne-a asteptat pe bicicleta la iesirea din Darlos, spre Alma, si ne-a indicat locul de intrare in rau. Primul lucru a fost insa echiparea corespunzatoare cu costume de neopren, vesta si casca. Imbracasem prima data un astfel de costum, cand am facut interviul cu Cosmin Berghean, in Pestera Huda lui Papara.

A urmat apoi umflatul celor cinci caiace, am dat la pompa cateva minute, timp in care ne-am si ales echipele. Unii dintre noi eram la prima experienta de acest gen, iar altii mai experimentati. Feri a facut echipa cu Anamaria, cei doi copii au mers cu cate un adult experimentat, iar eu am urcat in caiac cu Ovidiu. Si Ovidiu era la fel de “verde” ca si mine, dar ne-am luat inimile in dinti si am pornit pe cursul apei. Nu am mai fost la baie pe Tarnava de cand eram in liceu. Aveam multi colegi de clasa sasi din Darlos, care ne invitau la cate un meci de fotbal, dupa care ne racoream in Tarnava Mare. 

Portiunea pe care am parcurs-o a fost putin peste un kilometru, dar am ajuns la finish dupa doua ore si jumatate, timp in care am avut parte de zone linistite de apa, dar si unele mai repezi si chiar de o mini cascada.

Lipsa experientei si-a spus cuvantul in zona cascadei, unde am si intrat amandoi la apa. Prima mea grija a fost sa nu pierd vasla, iar Ovidiu a prins caiacul. Am fost dusi de apa cativa metri buni, dupa care am revenit la mal si am reintrat in caiac. Colegii de expeditie au ramas in zona sa se asigure ca suntem in regula. Imi venea sa ii propun la Ovidiu sa revenim in amonte si sa trecem cu bine cascada. Amandoi am savurat la maximum “botezul”. Linistea apei si pesajul m-au facut sa reconsider o invitatie pe care o am de mai mult timp pentru Delta Dunarii.

Nu credeam ca o sa am parte de o astfel de experienta chiar in zona Mediasului, aici, unde unii spun ca se plictisesc si nu prea au cu ce sa isi umple timpul liber. Recomand tuturor o astfel de experienta. Detalii despre Transylvania Adventure & Nature gasesti aici.

114 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *