Istorie dumbraveneana, de Nicolaie Nedelcu

Nicolaie Nedelcu lanseaza volumul “Istorie dumbraveana”. Evenimentul va avea loc sambata, 21 mai a.c., orele 16, in Centrul de Documentare si Informare ”Anton Cosma” al Liceului Teoretic Dumbraveni,  str. Cuza Voda, 5-7.
Nicolaie Nedelcu
Nicolaie Nedelcu s-a nascut la 10 noiembrie 1956, in satul Saros pe Tarnave, judetul Sibiu. La varsta de trei ani, familia sa s-a mutat in orasul Dumbraveni. Dupa absolvirea „Liceului Teoretic” din localitate (1971 – 1975), a urmat „Scoala Militara de Ofiteri de Transmisiuni” din Sibiu, desfasurandu-si ulterior activitatea profesionala vreme de un sfert de secol, intre 1978 – 2002, in cadrul Ministerului Apararii Nationale, la Timisoara, ca ofiter activ, ajungand la gradul de maior. Dupa 2002, ca ofiter in rezerva, s-a putut dedica pasiunii sale mai vechi pentru istoria locurilor natale.
”Minutios, temeinic, perseverent, a adunat mai multi ani materialul bibliografic, documentar si ilustrativ necesar pentru elaborarea acestei lucrari. Aceasta reprezinta, dealtfel, varianta a doua, din 2015, revizuita, modificata, imbunatatita si largita, a manuscrisului din 2014.
Istoria dumbraveneana, pornita din sufletul unui dumbravenean, a carui inima va bate pana in ceasul din urma pentru orasul sau natal, ofera totodata hrana mintii noastre, prin lectia ei de istorie, cultura, stiinta si educatie”, scrie Elena Cosma.

11 comentarii


  1. >Buna de unde se poate achizitiona cartea?
    se poate comanda de undeva?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *