Festivalul de Dansuri Populare Maghiare “Vándorcsizma”, editia a XIV-a

Asociatia Tinerilor Maghiari din Medias (UTDM Medias), in colaborare cu Formatia de dansuri populare Gyöngyvirág si Societatea Maghiara de Cultura din Transilvania – Organizatia judeteana Sibiu, organizeaza cea de-a XIV-a editie a Festivalului de Dansuri Populare Maghiare “Vándorcsizma”.

Afiş Vandorcsizma RO

Festivalul se va desfasura in data de 28 mai a.c.. La fel ca in anii precedenti, va avea loc parada portului popular, cu plecare de la Casa Millennium, de unde membrii formatiilor de dansuri populare vor porni spre Primaria Medias. Aici va avea loc deschiderea oficiala a festivalului. Cei interesati de diferitele porturi populare pot adera la procesiune alaturi de artistii implicati.

Portile festivalului se vor deschide la ora 13:00, in fata Primariei, dupa care cei interesati sunt invitati in Parcul Greweln, unde se va desfasura programul pe tot parcursul zilei. De la ora 14:00, Asociatia ”Karosi Turul” pune la dispozitia tuturor o iurta de 20 de persoane unde, in cadrul unei ore de istorie, va fi prezentat stilul de viata si imbracamintea oamenilor din secolul X. Iurta se poate vizita pana la ora 17:30, dupa care membrii asociatiei vor sustine un spectacol, in cadrul caruia vor prezenta stilul de lupta al maghiarilor, iar cei curiosi vor putea participa la tir cu arcul. De la ora 15:00, vor urca pe scena unsprezece formatii de dansuri populare invitate din diferite zone pentru a aduce in fata spectatorilor cat mai multe si mai diferite stiluri de dans si porturi populare.

Vandorcsizma 2

La fel ca in fiecare an, organizatorii au anuntat un concurs de gatit gulas, la care se fac inscrieri pana in data de 25 mai. Castigatorii concursului vor fi anuntati la ora 17:00, timp in care se vor putea gusta gulasurile gatite in ceaun. De la ora 18:00, va sustine un concert live una din cele mai cunoscute formatii din Ungaria, Csík Zenekar. Dupa concert, distractia va continua in foisorul din Parcul Greweln, cu muzica live.

Csik Zenekar

Balázs Botond, presedintele Asociatiei Tinerilor Maghiari din Medias (UTDM Medias) si coordonatorul festivalului, a declarat urmatoarele: ”Ne bucuram ca am reusit sa invitam formatia Csík Zenekar la Medias pentru a sustine un concert in cadrul festivalului “Vándorcsizma”. Echipa de organizatori a inceput sa lucreze de mult la programul festivalului pentru a oferi distractie maxima si clipe de neuitat participantilor. Intrarea la festival este libera. Ii asteptam cu drag pe toti cei interesati si-i asiguram ca, indiferent de varsta, toti participantii vor avea parte de o zi deosebita.”

Vandorcsizma 1

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *