Info Schi: Sureanu si Arieseni

Starea partiilor de schi de la Sureanu si Arieseni, din judetul Alba, in perioada 6-7 februarie a.c.. In prezent, partiile de la Sureanu se afla in conditii neasteptat de bune, in urma ploilor si perioadelor de incalzire care s-au succedat in ultimul timp. Zapada exista din belsug, atat pe partii, cat si in zonele de off-piste, iar instalatiile functioneaza in regim normal. O mare problema, insa, o reprezinta ultima parte a drumului de acces, intre Luncile Prigoanei si partii, pentru parcurgerea caruia sunt absolut necesare lanturile pentru roti.

Sureanu - foto Rares Tileaga

Se schiaza in conditii bune pe 6 dintre cele 8 partii (adica pe A_1, A_2, A_3, C_1, C_3, C_4), iar calitatea zapezii este mai mult decat satisfacatoare, tinand cont de fenomenele meteo contrastante (incalziri bruste, ploi, ninsori violente, viscol) care au afectat-o recent. Stratul de zapada batatorita masoara circa 25-30 cm, iar cel de zapada nebatatorita intre 40 si 60 cm. De asemenea, zonele alpine de off-piste de la Sureanu sunt relativ practicabile, insa va recomand prudenta maxima, dat fiind ca zapada este in permanenta viscolita. Din cele trei instalatii de transport pe cablu, functioneaza teleschiul „Curmatura”  si telescaunul.

Vremea a inceput sa se raceasca si la Arieseni, pastrand zapada in conditii mult mai bune decat pana acum. Se poate schia atat pe Vartop 1, cat si pe Vartop 2, iar serviciile turistice sunt active in statiune. Urmeaza o racire si mai accentuata a vremii, ceea ce nu poate fi decat veste buna pentru sezonul de iarna din Arieseni. Stratul de zapada masoara aproximativ 20-30 cm pe partiile Vartop 1 si Vartop 2. Desi zapada a fost afectata de incalzirea vremii, totusi racirea vremii va pastra zapada in conditii acceptabile. Instalatiile de transport pe cablu vor functiona in regim normal. Informatii oferite de Florian-Rares Tileaga, monitor schi in Muntii Sureanu.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *