Concursuri de Skicross si mountain bike la Arena Platos

Doua dintre cele mai spectaculoase concursuri din acest sezon au loc in acest sfarsit de saptamana in complexul de ski si snowboard Arena Platos Paltinis.

Sambata, 23 ianuarie a.c., schiori si snowboarderi temerari ce stapanesc atat viteza, cat si tehnicile de sarituri se vor intrece la Ski & Snowboard X Cross, de departe cel mai dinamic si mai spectaculos concurs tehnic ce are loc in acest sezon la Arena Platos. Ski cross-ul este o combinatie de viteza si tehnica pe un traseu complex cu valuri, contrapante si kickere, ce pune la incercare toate abilitatile concurentilor. Fiecare mansa va avea la start cate patru concurenti, primii doi care vor trece linia de finish urmand sa avanseze in faza superioara a competitiei, ultimii doi fiind eliminati.

freestyle open 2

Concursul incepe cu o sesiune de calificari in care fiecare concurent va cobori traseul individual. In functie de timpii de concurs, se va stabili grila de start, 16 sau 32 de concurenti urmand a se califica in finale. Fiind un concurs de viteza si tehnica cu un anumit grad de periculozitate, toti concurentii trebuie sa foloseasca protectii de coloana si casti omologate pentru ski sau snowboard.

Inscrierile pentru X Cross au loc in dimineata zilei de sambata, 23 ianuarie a.c., intre 8:15 si 9:30, in apreski. Recunoasterea traseului se va face la ora 10, antrenamentele incep la 10:30, calificarile de la ora 12, iar finalele la ora 14. Premiile pentru acest concurs sunt oferite de H2O Shop.

Duminica, 24 ianuarie a.c., pe acelasi traseu plin de obstacole, vine randul bikerilor temerari sa se intreaca intr-o competitie super-spectaculoasa pe doua roti. Mountain Bike Winter X Cross a avut in sezonul trecut o editie pilot, primita cu mult entuziasm de tinerii bikeri, si este unul dintre putinele concursuri de biciclete pe zapada din Romania.

mountain bike 2

Startul se va da tot in grupe de cate patru, iar regulile sunt asemanatoare cu cele ale concursului de ski si snowboard. Contactele intentionate, tragerile sau impingerile pe traseu atrag automat descalificarea concurentului. Normele de protectie sunt identice cu cele din concursul anterior. Calificarile incep la ora 10, antrenamentele la 10:30, finalele la 11:15, iar ceremonia de premiere va avea loc la ora 13. Concurentii vor fi premiati cu produse oferite de PlayBike Shop si Five Ten.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *