Voluntari elvetieni pe santierele mediesene

Aproape 50 de tineri de la Scoala Internationala din Zurich au venit sa faca voluntariat la Medias. In saptamana 5-11 iunie, voluntari de la Scoala Internationala din Zurich, Elevetia, impreuna cu beneficiarii directi ai proiectului celor de la Phoenix – Speranta i-au parte la lucrarile de pe cele doua şantiere, fapt caruia i se acorda un important rol educativ.

Asociatia Phoenix-Speranta a obtinut anul trecut o finantare de 1,09 milioane euro din partea Fundatiilor Velux din Danemarca. Banii sunt folositi pentru infiintarea unui complex de servicii de integrare socio-profesionala pentru persoane vulnerabile la Medias. Partenerii proiectului sunt Primaria Medias, prin Directia de Asistenta Sociala, si Habitat for Humanity Romania, organizatie care si-a asumat misiunea de a eradica locuirea saracacioasa.
Obiectivul principal este crearea de sanse pentru o viata normala, independent, pentru tineri de pana la 25 de ani, expusi excluziunii din cauza vulnerabilitatii create de lipsa scolarizarii, saracie extrema, etnie, dizabilitate sau familie monoparentala.

Alaturi de voluntarii din Zurich, muncesc si medieseni voluntari ai Subfilialei Crucii Rosii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.