Turneul Regilor Romgaz, editia 2018

„Turneul Regilor Romgaz” este o manifestare sportiva dintre cele mai apreciate in lume si recunoscute atat de Federatia Romana de Sah cat si de catre Federatia Internationala (FIDE), fiind organizata sub tutela Asociatiei „Clubul Sportiv Elisabeta Polihroniade” cu sprijinul Romgaz.

Aflat la Editia a XII-a in anul 2018, Turneul Regilor Romgaz sarbatoreste Centenarul Marii Uniri de la 1918, invitand mari sahisti romani din diaspora si din tara sa isi dispute cele doua trofee „Turneul Regilor ROMGAZ” pentru castigatorul turneului masculin si „In Memoriam Elisabeta Polihroniade” pentru castigatoarea turneului feminin.

Turneul Regilor Romgaz 2018 masculin ii are ca protagonisti pe GM Liviu Dieter – Nisipeanu, castigator al medaliei de aur la Campionatul European de Sah, GM Mircea Emilian Parligras, dublu campion national si care a reprezentat Romania la opt Olimpiade de Sah, GM Andrei Istratescu posesor a doua titluri de campion national si GM Viorel Iordachescu, campion national al Republicii Moldova.

In cadrul turneului feminin „In Memoriam Elisabeta Polihroniade”, vor evolua IM Irina Bulmaga, reprezentanta a Romaniei in patru Olimpiade de Sah si campioana nationala in anul 2018, IM Alina L’Ami, WGM Iozefina Paulet ambele stabilite in Olanda si WGM Sabina Francesca Foisor, campioana nationala a Statelor Unite al Americii in anul 2017.

Turneul Regilor Romgaz 2018 debuteaza la Bucuresti in data de 19 noiembrie 2018, in cadrul Aulei Universitatii Politehnice Bucuresti, cu Conferinta de presa incepand cu ora 13:30 si Festivitatea de deschidere a Turneului, incepand cu ora 14:30. Cu incepere de la ora 15:00 va avea loc simultanul sustinut de Marele Maestru Florin Gheorghiu, multiplu campion national, Turneul Regilor (sah rapid – 3 runde) si Junior Kings Tournament – Turneu de sah pentru copii cu varstele cuprinse intre 8 si 14 ani.

Ziua de 20 noiembrie 2018 va incepe la ora 15:00 cu Turneul Regilor (sah rapid – 3 runde) si un Turneu scolar pe echipe. In 21 noiembrie 2018, incepand cu ora 13:00 va avea loc Turneul Regilor (blitz) si un Turneu Studentesc pe echipe. La ora 16:00 va avea loc Festivitatea de premiere a castigatorilor.

La Medias, programul va cuprinde luni, 19 noiembrie, ora 13:00 – Kings Junior online, marti, 20 noiembrie, ora 15:00 – meci online intre cei mai buni juniori sahisti din Medias si Bucuresti, iar miercuri, 21 noiembrie, ora 13:00 – Open Romgaz online (Medias-Bucuresti).

Printre invitatii de onoare ai “Turneului Regilor Romgaz 2018” se vor numara Florin Gheorghiu, Mare Maestru si multiplu campion national, Alexader Kostyev – Presedintele ISCU (Uniunea Internationala Sahul in Scoala) si domnul Sorin Avram Iacoban – Presedintele Federatiei Romane de Sah.

A XII – a Editia a Turneului Regilor il va avea invitat special pe Academicianul Constantin Balaceanu – Stolnici.

Investind in inteligenta, organizatorii si sustinatorii acestui concurs doresc sa continue traditia inceputa in anul 2007, odata cu prima editie a Turneului Regilor, dar mai ales promovarea sportului mintii in Romania.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.