Un octet de trompeti canta maine la Medias

Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2017” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita maine la Concertul cameral sustinut de OCTETUL DE TROMPETI AL FACULTATII DE MUZICA DIN AACHEN.

Ansamblul de trompeti al Scolii de Muzica din Aachen (Germania) este alcatuit din studenti provenind din toate partile lumii: Australia, Coreea de Sud, Taiwan, China, Bulgaria, Germania sau Brazilia. Toti membrii ansamblului sunt absolventi ai unui program intre doi si patru ani de interpretare solo, orchestra sau muzica de camera. Cei mai multi dintre membrii ansamblului au activat deja ca trompetisti profesionisti in numeroase concerte. Ansamblul canta in mod regulat in Biserica St.Donathus si, la fiecare Craciun, in Domul din Aachen.

Majoritatea pieselor din cadrul turneului din Transilvania al ansamblului sunt prelucrari semnate de profesoara Anna Freeman. Programul cuprinde compozitii din perioada muzicii baroce, in care lucrarile dedicate trompetei au atins apogeul. Evenimentul incepe la ora 19:00, la Biserica Sf. Margareta.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.