Un octet de trompeti canta maine la Medias

Stagiunea de concerte “Orgelsommer 2017” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita maine la Concertul cameral sustinut de OCTETUL DE TROMPETI AL FACULTATII DE MUZICA DIN AACHEN.

Ansamblul de trompeti al Scolii de Muzica din Aachen (Germania) este alcatuit din studenti provenind din toate partile lumii: Australia, Coreea de Sud, Taiwan, China, Bulgaria, Germania sau Brazilia. Toti membrii ansamblului sunt absolventi ai unui program intre doi si patru ani de interpretare solo, orchestra sau muzica de camera. Cei mai multi dintre membrii ansamblului au activat deja ca trompetisti profesionisti in numeroase concerte. Ansamblul canta in mod regulat in Biserica St.Donathus si, la fiecare Craciun, in Domul din Aachen.

Majoritatea pieselor din cadrul turneului din Transilvania al ansamblului sunt prelucrari semnate de profesoara Anna Freeman. Programul cuprinde compozitii din perioada muzicii baroce, in care lucrarile dedicate trompetei au atins apogeul. Evenimentul incepe la ora 19:00, la Biserica Sf. Margareta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *