Un câștigător al concursului Guitar Foundation of America, concertează la Mediaş

Câştigătorul din anul 2001 al celebrului concurs „Guitar Foundation of America” concertează mâine, 28 iulie  a.c., de la ora 19:00 la Mediaș. „The Guitar Lab”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se alătură pe perioada vacanţei de vară prestigioasei Academii „ICon Arts Transilvania 2022”, avîndu-l ca invitat, în perioada 24-31 iulie a.c., pe chitaristul belgian Johan Fostier.

Câştigător în 2001 al celebrului concurs „Guitar Foundation of America”, Johan Fostier este unul dintre numele importante ale chitarei contemporane, un muzician rafinat, a cărui forță expresivă stă sub deviza „sunetul este oglinda sufletului”.

Johan Fostier (Belgia) este unul dintre cei mai importanţi chitarişti clasici contemporani, muzician a cărui artă interpretativă este apreciată pe întreg mapamondul. Acesta susține concerte ca solist și muzician de cameră (Take Four Guitar Quartet, Almaviva Duo, Estrellitas Duo), fiind solist al celor mai cunoscute concerte pentru chitară; turneele sale l-au purtat prin Rusia, Statele Unite, Canada, Chile, Brazilia, Mexic, Columbia, Argentina, Germania, Franța, Belgia, Italia, Elveția, Olanda, Spania, Portugalia, Maroc, Estonia, Albania, Afganistan.

Fostier se va alătura chitaristului Costin Soare la Biertan, pentru o săptămână de cursuri de masterclass, un concert la Biserica Evanghelică Sf. Margareta din Mediaș, alături de Duo HESPERUS (Costin Soare & Ioan Bănescu), și o conferinţă, în ambianţa unică creată de una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania, parte a patrimoniului UNESCO.

Concertul  va fi transmis online pe paginile de facebook şi youtube ale enjoytv.ro. Bilete pot fi cumpărate la intrare.

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.