Turneul national „Orgile Romaniei” ajunge sambata la Medias

Turneul national „Orgile Romaniei” sustinut de Vlad Visenescu ajunge sambata la Medias. Concertul este la Biserica Sfanta Margareta, cu incepere de la ora 19:00, intrare libera.

Turneul national „Orgile Romaniei” isi propune la prima sa editie o incursiune sonora si vizuala in lumea acestui instrument, asa cum poate fi el descoperit in Romania. Turneul national  trece prin 7 orase si este realizat de un tanar organist roman aflat la inceput de cariera, Vlad Visenescu.

Vlad Visenescu s-a nascut la Bucuresti in data de 7 mai 1998, intr-o familie de muzicieni. A inceput studiile de specialitate in muzica la varsta de 7 ani la Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. Pe parcursul celor 12 ani de scoala, a studiat pianul sub indrumarea profesoarei Mihaela Zamfirescu. In prezent studieaza orga la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria.

Repertoriul ales de Vlad propune o panoramare plina de culoare a modului in care s-a scris pentru „Regina Instrumentelor” in ultimii 400 de ani, in versiuni care vor demonstra de ce tanarul muzician este deja invitat din perioada studiilor ca organist principal la una dintre importantele biserici de langa Salzburg.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.