Turneul national „Orgile Romaniei” ajunge sambata la Medias

Turneul national „Orgile Romaniei” sustinut de Vlad Visenescu ajunge sambata la Medias. Concertul este la Biserica Sfanta Margareta, cu incepere de la ora 19:00, intrare libera.

Turneul national „Orgile Romaniei” isi propune la prima sa editie o incursiune sonora si vizuala in lumea acestui instrument, asa cum poate fi el descoperit in Romania. Turneul national  trece prin 7 orase si este realizat de un tanar organist roman aflat la inceput de cariera, Vlad Visenescu.

Vlad Visenescu s-a nascut la Bucuresti in data de 7 mai 1998, intr-o familie de muzicieni. A inceput studiile de specialitate in muzica la varsta de 7 ani la Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. Pe parcursul celor 12 ani de scoala, a studiat pianul sub indrumarea profesoarei Mihaela Zamfirescu. In prezent studieaza orga la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria.

Repertoriul ales de Vlad propune o panoramare plina de culoare a modului in care s-a scris pentru „Regina Instrumentelor” in ultimii 400 de ani, in versiuni care vor demonstra de ce tanarul muzician este deja invitat din perioada studiilor ca organist principal la una dintre importantele biserici de langa Salzburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *