Sportivii medieșeni participă la o competiție în Coreea de Sud

Vineri, 27 ianuarie 2023, primarul municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman, a inițiat o întâlnire cu antrenori medieșeni, pentru discutarea unor aspecte privind participarea municipalității la cea de-a 55-a ediție a Jocurilor Internaționale ale Copiilor (JIC), la care Mediașul a fost recent invitat. Evenimentul se va desfășura în perioada 5 – 10 iulie 2023, în localitatea Daegu din Coreea de Sud, oraș care a mai găzduit JIC în anul 2012. Organizatorii actualei ediții contează pe participarea a 2000 de tineri, din 90 de orașe de pe întregul mapamond, care se vor întrece la 8 ramuri sportive. În ceea ce privește orașul nostru, delegația medieșeană va fi compusă din tineri sportivi și antrenori, reprezentând disciplinele atletism (5 sportivi), tenis de câmp (2 sportivi), baschet feminin (4 sportive) și fotbal (7 sportivi).

Prima ediție a Jocurilor Internaționale ale Copiilor s-a desfășurat în anul 1968, în orașul sloven Celje. Municipiul Mediaș participă la această competiție încă din anul 1996, iar în anul 1999 a fost gazda acestui eveniment.

„Mediașul a primit invitația de a participa și în acest an la Jocurile Internaționale ale Elevilor, care se vor desfășura în această vară în Coreea de Sud. Am avut astăzi o întâlnire cu directorul Școlii Sportive, cu președinți de cluburi și cu antrenori din oraș, pentru a le transmite acest lucru. Îmi doresc ca Mediașul să fie reprezentat în formulă completă la cât mai multe sporturi și în același timp le-am cerut antrenorilor ca pentru a participa la aceste competiții internaționale să fie selecționați cei mai buni sportivi din oraș“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.