Remember: Schuster Dutz

In acest an se implinesc 50 de ani de la moartea scriitorului sas Schuster Dutz. Gustav Schuster Dutz s-a nascut la Medias, in data de 24 mai 1885, fiind recunoscut pentru poeziile, povestirile si schitele sale satirice, pline de umor.

Dutz a scris poezie si proza in dialectul sasesc, fiind printre cei mai insemnati scriitori ai sasilor din Transilvania. A ramas necunoscut insa publicului roman, pentru ca lucrarile sale nu au fost traduse niciodata, cu exceptia schitelor din volumul “Arta de a fluiera”. Cartea scrisa de Gustav Schuster Dutz, cel mai reprezentativ scriitor in dialectul sasesc, a vazut prima data tiparul in limba romana la Editura Tineretului in anul 1963.

Volumul a fost reeditat de catre Editura Samuel, in anul 2014. Detalii poti vedea aici. Schuster Dutz a decedat la Medias, in prima zi a anului 1968.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.