Pasarile Cetatii – expozitie personala Emil Muresan

Galeria municipala de Arta din Piata Regele Ferdinand I, nr.1 va gazdui, incepand cu data de 13 martie a.c., o expozitie personala a maestrului Emil Muresan, cu titlul „Pasarile Cetatii”. Expozitia va cuprinde o parte din cele mai reprezentative lucrari in panza de paianjen, sculptura, modelaj si colaje, avand ca tematica legatura dintre bufnite, pasarile preferate ale artistului, si vechile legende ale Cetatii Mediasului.

Dincolo de simbolistica si conotatiile variate, mai vechi sau mai noi, legate de misterioasele creaturi ale noptii, bufnitele, atractia artistului mediesean pentru acestea porneste mai degraba din perpetua admiratie si contemplare a naturii, sub toate formele, expresiile si culorile ei, imortalizate in creatiile sale de-a lungul vremii.

Totodata, pornind de la vechile povestiri si legende ale burgului nostru, relatate de George Togan in a sa „Istorie romantata a Mediasului”, artistul a vazut in “pasarile cetatii” o exemplificare a simbiozei sau comuniunii firesti dintre om si natura, dintre viata comunitatii si cea a naturii.

Va asteptam asadar sa (re)descoperiti creatiile inedite ale artistului Emil Muresan si sa ne bucuram impreuna de prezenta sa, in cadrul vernisajului care va avea loc luni, 13 martie a.c., de la ora 17.00, in spatiul expozitional din curtea Bibliotecii Municipale „St.L.Roth” Medias.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 13 martie – 31 martie 2017, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.