Pasarile Cetatii – expozitie personala Emil Muresan

Galeria municipala de Arta din Piata Regele Ferdinand I, nr.1 va gazdui, incepand cu data de 13 martie a.c., o expozitie personala a maestrului Emil Muresan, cu titlul „Pasarile Cetatii”. Expozitia va cuprinde o parte din cele mai reprezentative lucrari in panza de paianjen, sculptura, modelaj si colaje, avand ca tematica legatura dintre bufnite, pasarile preferate ale artistului, si vechile legende ale Cetatii Mediasului.

Dincolo de simbolistica si conotatiile variate, mai vechi sau mai noi, legate de misterioasele creaturi ale noptii, bufnitele, atractia artistului mediesean pentru acestea porneste mai degraba din perpetua admiratie si contemplare a naturii, sub toate formele, expresiile si culorile ei, imortalizate in creatiile sale de-a lungul vremii.

Totodata, pornind de la vechile povestiri si legende ale burgului nostru, relatate de George Togan in a sa „Istorie romantata a Mediasului”, artistul a vazut in “pasarile cetatii” o exemplificare a simbiozei sau comuniunii firesti dintre om si natura, dintre viata comunitatii si cea a naturii.

Va asteptam asadar sa (re)descoperiti creatiile inedite ale artistului Emil Muresan si sa ne bucuram impreuna de prezenta sa, in cadrul vernisajului care va avea loc luni, 13 martie a.c., de la ora 17.00, in spatiul expozitional din curtea Bibliotecii Municipale „St.L.Roth” Medias.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 13 martie – 31 martie 2017, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *