Medieşeanca Simona Șerban şi-a făcut debutul literar

Zilele trecute medieşeanca Simona Șerban şi-a făcut debutul literar. Chiar de ziua ei de naştere a primit cadou ediţia printată a volumului  ei de poezii “Repetenta rebelă”, editat de Editura LIMES, în Colecția MIRABILIA.

„O poezie a cotidianului vizitat fără iluzii, cu un zâmbet amar care dă repede într-un rictus de oboseală și suferință. Versuri sumbre, parcă zgâriate cu stiletul pe propria piele, imagini crude desprinse dintr-o biografie ultragiată, semne și simboluri creștine valorizate preponderent negativ, un refuz programatic al poetizării în favoarea sugestiei unui anume sfârșit – așa arată puzzle-ul poetic construit abil de Simona Șerban din disperare și revoltă, dar cu speranța eliberării de povara tăcerii și a fricii. Despre fervoarea căutării unui punct de sprijin prin foițele despărțitoare de lumi ne mărturisește ea, în fond. Iar dacă o covrigăreasă potolește foamea săracilor lumii acesteia completamente lipsită de har, poetei nu-i rămâne altceva mai bun de făcut decât să contemple spectacolul cu un aer sceptic, mai puțin să vitupereze și mai deloc să se ia peste picior…” – PETEAN MIRCEA – director editura LIMES, Cluj Napoca.

„Poetul Gheorghe Vidican, prietenul meu orădean, mi-a recomandat cu convingere poezia Doamnei Simona Șerban. Am citit cu satisfacție, aș zice, volumul trimis spre evaluare, drept urmare mi-am asumat pe loc editarea lui, iar cartea a apărut chiar ieri. Va fi cadoul nostru de ziua ei, a cărei aniversare va avea loc mâine, 13 octombrie a.c..”, a mai adaugat Petecan.

“Mulțumesc, distinselor doamne și distinșilor domni, Mamier Angela Nache, Alice Valeria Micu, Vidican Gheorghe, Mircea Petean, Mihai Catruna – pentru implicare și dăruire!”, spune Simona.

Simona Șerban, Repetenta rebelă, 126 pag. A5, cu clapete (prez. de Mircea Petean; coperta și ilustrațiile de Mihai Catruna), 15 lei, Colecția MIRABILIA

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.