Mediaș : Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – Stații de încărcare autobuze și microbuze

În data de 20 decembrie 2022, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) au fost semnate de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman contractele de finanțare aferente proiectelor „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – Stații de încărcare autobuze și microbuze“ și „Dezvoltarea serviciului public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS“. Proiectele se vor derula în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta 10 – Fondul Local.

Proiectul „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – Stații de încărcare autobuze și microbuze“ beneficiază de o finanțare nerambursabilă de aproximativ 20.000.000 lei. Contractul prevede înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante și asigurarea de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. În mod concret, în cadrul proiectului vor fi achiziționate, pentru transportul public din municipiul Mediaș cinci troleibuze electrice, un autobuz electric, precum și 10 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

În ceea ce privește proiectul „Dezvoltarea serviciului de transport public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS“, acesta vizează asigurarea serviciului de transport public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS, cuprinzând municipiul Mediaș și localitățile din nordul județului Sibiu care s-au înscris în asociație. Valoarea proiectului, nerambursabilă, este de aproximativ 50.000.000 lei. În cadrul acestuia, vor fi achiziționate 16 autobuze electrice, precum și 38 de stații de încărcare.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.