Concert de chitară cu Stefan Barcsay la Biserica Sfânta Margareta

Stagiunea Orgelsommer 2022 ne prezintă miercuri, 15 iunie a..c., de la ora 19:00, un renumit chitarist din Germania. Stefan Barcsay este un chitarist renumit, născut la Würzburg (Germania). Și-a descoperit pasiunea pentru muzică în tinerețea timpurie și a studiat muzica (chitară) la Universitatea de Arte din Berlin (HdK Berlin). Predă la Școala de Muzică din Krumbach/Schwaben, unde îi pregătește pe studenți pentru a deveni muzicieni profesioniști.

Pe lângă repertoriul clasic, este devotat muzicii contemporane. A colaborat cu diverși compozitori, precum Enjott Schneider, Alois Bröder, Ulrich Schultheiss, Larisa Vrhunc, Stephan Marc Schneider, Dominik Uhrmacher, Joachim F. W. Schneider, Hubert Hoche, Richard Heller, Stefan Blum, Erich S. Hermann și Toni Völker.

A realizat concerte în primă audiție absolută și a editat CD-uri cu muzica acestor compozitori, de exemplu, două CD-uri cu muzică de cameră și patru CD-uri de chitară solo. A publicat proiectul „Children’s Corner”, tipărit de Polymnia Press, precum și compozițiile „3 Nocturne” și „Obscuritas”, aparținând lui Enjott Schneider, apărute de editura Schott.

Stefan Barcsay lansează proiecte în care combină diferite tipuri de artă, de exemplu, concerte împreună cu scriitori (lectură): Heiko Michael Hartmann, Michael Kaeuffer, pictori: Andi Schmitt, Jürgen Roesner, Michael Runschke, Norbert Rösner și alți muzicieni:
Mathias Dittmann (flaut), Silke Kaiser (soprană), Michael Grill (orgă), Peter Bader (orgă).

Bilete/abonamente: 20 lei/75 lei
Eintrittskarten/Abonnements: 20 Lei/75 Lei

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.