Colocviul International Exipora 2017

In perioada 20-22 octombrie a.c., Mediasul este gazda Colocviul International Exipora 2017. Timp de trei zile la Casa Schuller, 32 de invitati vor dezbate probleme legate de exilul si diaspora romaneasca, prin prisma operei si activitatii unor mari personalitati ale culturii romane, care au fost nevoite sa traiasca si sa creeze in afara granitelor tarii. Prima zi este dedicata lui Vintila Horia, iar cea de-a doua lui Eugeniu Coseriu.


Astfel, colocviul isi propune: sa aduca la cunostinta publicului, intr-un mod obiectiv si academic, chestiuni legate de mari personalitati ramase in conul de umbra al intamplarilor istorice; sa constientizeze publicul si formatorii de opinie ca valorile culturii romanesti sunt generate nu numai de miscarea ideilor in spatiul dintre granite, ci si de efervescenta creatoare din afara granitelor; sa obisnuiasca publicul participant la dezbateri cu un standard inalt al discutiilor, al polemicii, al cercetarii.
Fiecare editie anuala va fi dedicata studiului operei a doua mari personalitati ale diasporei sau exilului. O carte va fi publicata dupa lucrarile colocviului.
Duminica seara, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelica ”Sf. Margareta” este programat un concert de violoncel cu Loredana Klusch, un recital din opera lui Vintila Horia, sustinut de Catalin Neghina (actor la Teatrul de Stat ”Radu Stanca” Sibiu) si un concert orga, sustinut de Edith Toth.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.