Colocviul International Exipora 2017

In perioada 20-22 octombrie a.c., Mediasul este gazda Colocviul International Exipora 2017. Timp de trei zile la Casa Schuller, 32 de invitati vor dezbate probleme legate de exilul si diaspora romaneasca, prin prisma operei si activitatii unor mari personalitati ale culturii romane, care au fost nevoite sa traiasca si sa creeze in afara granitelor tarii. Prima zi este dedicata lui Vintila Horia, iar cea de-a doua lui Eugeniu Coseriu.


Astfel, colocviul isi propune: sa aduca la cunostinta publicului, intr-un mod obiectiv si academic, chestiuni legate de mari personalitati ramase in conul de umbra al intamplarilor istorice; sa constientizeze publicul si formatorii de opinie ca valorile culturii romanesti sunt generate nu numai de miscarea ideilor in spatiul dintre granite, ci si de efervescenta creatoare din afara granitelor; sa obisnuiasca publicul participant la dezbateri cu un standard inalt al discutiilor, al polemicii, al cercetarii.
Fiecare editie anuala va fi dedicata studiului operei a doua mari personalitati ale diasporei sau exilului. O carte va fi publicata dupa lucrarile colocviului.
Duminica seara, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelica ”Sf. Margareta” este programat un concert de violoncel cu Loredana Klusch, un recital din opera lui Vintila Horia, sustinut de Catalin Neghina (actor la Teatrul de Stat ”Radu Stanca” Sibiu) si un concert orga, sustinut de Edith Toth.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *