A murit Elisabeta Polihroniade

Sahul romanesc se afla in doliu. Marea Maestra Internationala la sah, Elisabeta Polihroniade, a incetat din viata azi, 23 ianuarie a.c., la varsta de 80 de ani. Cea mai importanta sahista din Romania, Polihroniade a castigat noua medalii olimpice ca jucatoare si a participat la zece editii ale Jocurilor Olimpice, dintre care la opt a fost arbitru international. A castigat sapte titluri de campioana a Romaniei si a participat la peste 150 de turnee internationale.

Elisabeta-Polihroniade

In 1967 a primit Ordinul Meritul Sportiv, iar in anul 2000 a obtinut Medalia Nationala ”Serviciul Credincios”. In 1999, a primit Diploma de Onoare a Federatiei Internationale de Sah (FIDE), numele sau fiind inscris in „Cartea de Aur a FIDE”, inaugurata cu acest prilej. Elisabeta Polihroniade a fost o apropiata a mediesenilor, aflandu-se in ultimii ani in orasul de pe Tarnava Mare, cu ocazia Turneului Regilor Romgaz si a Campionatului National ”Elisabeta Polihroniade”, organizat, la initiativa domniei-sale, pentru elevi din ciclul primar, gimnazial si liceal. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

61 de comentarii


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.