Zeci de medieșeni se află în Israel, unde este stare de război

Un grup de medieșeni se află în Israel, unde este stare de război. Grupul este format din 40 de persoane, iar momentan se afla în localitatea Bethleem. Medieșenii aflați în pelerinaj în Țara Sfântă au luat legătura cu ambasada și cu cei de la ministerul de externe și sunt monitorizați în cazul în care trebuie sa fie evacuați.

Celula de Criză MAE, împreună cu Ambasada României la Amman, fac demersuri pentru identificarea unor posibilități optime de repatriere pentru aceștia prin curse operate de diferite companii aeriene care operează zboruri către România. Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statul Israel, disponibile aici https://www.mae.ro/node/63049.

Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *