Ansamblul QUARTO D’ORO concertează azi la Mediaş

FDGR Mediaș & Orgelsommer Mediș vă invită la concertul boroc susţinut azi, 7 august a.c., de Ansamblul QUARTO D’ORO (România-Elveția). Intrarea este libera. Evenimentul este de la ora 19:00 la Biserica Evanghelica Sfanta Margareta.
Expresivitatea cuvintelor străvechi ale poeziei Barocului timpuriu, redată prin voce, reprezintă condensarea firească a întregii emoții puse în muzică, interpretarea instrumentală găsind astfel o articulare potrivită pentru lirismul pe care ansamblul Quarto d’Oro îl caută, încă de la înființarea sa (2015), în jurul partiturilor și al instrumentelor de epocă.
Programul acestui concert este alcătuit dintr‐o alternanță perpetuă între sonate, pe de o parte, care iluminează constelația felurită de instrumente ale formației (cornet, flaut drept, vioară, dulcian și orgă), și cantate sau arii, pe de altă parte, care rotunjesc imaginea sonoră urmărită de ansamblu, în împletire cu timbrul vocii umane, considerat de către compozitorii secolului al XVII-lea ca fiind cel mai adecvat mijloc expresiv din punct de vedere sonor.
Quarto d’Oro (CH-RO):
Arany Kővári (CH) – flaut drept, cornetto / Blockflöte, Kornett
Dávid Csibi (CH) – vioară barocă / Barockvioline
Maximilian Braisch (RO) – dulcian / Dulcian
Miriam Marinescu (RO) – orgă / Orgel
Invitată:
Parvati Maeder Lapointe (CH) – soprană /Sopran

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *