Rezultatele medieșenilor la „Jocurile Internaționale ale Copiilor“ din Coreea de Sud

Delegația medieșeană care a reprezentat municipiul nostru la cea de-a 55-a ediţie a „Jocurilor Internaţionale ale Copiilor“ (JIC) din Coreea de Sud s-a reîntors recent de la competiție și a fost întâmpinată la sediul municipalității de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Evenimentul internațional s-a desfășurat în localitatea coreeană Daegu, iar cei 18 sportivi din Mediaș au participat la categoriile atletism, tenis de câmp, baschet feminin și fotbal. Cel mai bun rezultat al delegației medieșene a fost clasarea pe locul 3 obținută de către jucătorii de fotbal – Denis Oroian, Andrei Precup, Ianis Faloba, Alexandru Morar, Alexandru Tudoran, Ianis Frîncu și Sebastian Birtolon. De asemenea, atleții medieșeni participanți au reușit calificarea în finala A, la 1500 de metri – Tincă Daniel, precum și clasarea în finala B la 800 de metri pe locul 5 – Ibășfălean Mara, respectiv 10 – Denisa Cînpean și locul 10 la 1500 de metri – Radu Cristian.

Întreaga competiție a reunit 2500 de tineri, reprezentând 62 de oraşe din 27 de țări de pe întregul mapamond, care au concurat la 8 ramuri sportive.

„Jocurile Internaționale ale Copiilor“ este o întrecere sportivă care se desfășoară încă din anul 1968, iar prima participare a Mediașului la această competiție a fost în anul 1996.

„M-am bucurat să îi primesc astăzi la sediul Primăriei Municipiului Mediaș pe sportivii care au reprezentat orașul nostru la Jocurile Internaționale ale Elevilor din Coreea de Sud. Nu pot decât să îi felicit pentru rezultatele bune pe care le-au obținut și în același timp să îi asigur că voi susține mereu mișcarea sportivă. Am înțeles că anul viitor jocurile internaționale se vor organiza în Mexic, cu siguranță ne pregătim încă de pe acum pentru a îi trimite și la această importantă competiție sportivă“, a declarat primarul municipiului Mediaş, dl. Gheorghe Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *