Proiect de consolidare, restaurare și punere în valoare a bisericii „Sfânta Elisabeta” din Dumbrăveni

Parohia Armeano-Catolică Dumbrăveni împreună cu partenerii săi de proiect au bucuria să anunțe că a fost inițiat proiectul de consolidare, restaurare și punere în valoare a bisericii „Sfânta Elisabeta” din Dumbrăveni, județul Sibiu.

În perioada martie – decembrie 2023, echipele de specialiști și experți realizează studiile și cercetările necesare pentru întocmirea primei faze de proiectare – faza D.A.L.I. (documentație de autorizare a lucrărilor de intervenție).

Biserica armeano-catolică “Sfânta Elisabeta”, monument istoric de categorie A (SB-II-m-A-12383), reprezintă un exemplu important de arhitectură barocă pentru zona de sud a Transilvaniei, cu o vechime de peste 230 de ani, mărturie a efortului susținut de comunitatea armeană din Dumbrăveni.
Pentru comunitatea armeană din Dumbrăveni și din Romania, biserica Sfânta Elisabeta constituie deja un simbol, fiind una dintre cele mai mari si valoroase biserici construite de armeni în diaspora. Aceasta se remarcă prin gabaritul obiectului arhitectural și valoarea componentelor artistice, astfel înfățișează relației comunității cu divinitatea la momentul edificării. Sursă finanțare: Timbrul Monumentelor Istorice gestionat de către Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *