La Mediaș a avut loc premierea elevilor cu rezultate deosebite

Joi, 15 iunie 2023, a avut loc la sediul Primăriei Mediaș premierea elevilor medieșeni care au obținut rezultate deosebite în cadrul concursurilor și campionatelor naționale și internaționale, pe parcursul anului școlar anterior.

Cei 11 elevi meritorii au fost premiați de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, în cadrul unei ceremonii organizate în Sala de Ședințe a municipalității. Aceștia au primit atât diplome de excelență, cât și un premiu în bani, pentru rezultatele obținute la competițiile din domeniile geografie, limba română, creație literară, matematică aplicată, dar și diverse discipline sportive – atletism, karate, tenis de masă.

Conform legislației în vigoare, bursele de performanță sunt acordate elevilor care au obținut locul I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de către Ministerul Educației, la etapele naționale ale competițiilor și concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, sau care s-au calificat la un concurs internațional.

De asemenea, prin intermediul Asociației „Mediaș 750 de Ani“ au mai fost premiați în cadrul aceluiași eveniment doi elevi medieșeni care au obținut rezultate deosebite, și anume Ibășfălean Mara – premiul III la etapa națională a Campionatului ONSS – cross și Jiga Alin, care a obținut premiul II la Olimpiada Națională de limba și literatura română, pentru elevi cu deficiențe de auz.

„Am premiat astăzi la sediul Primăriei Municipiului Mediaș elevii cu rezultate deosebite obținute în cadrul concursurilor și campionatelor naționale și internaționale, pe parcursul anului școlar anterior. Au fost elevi meritorii, care au primit atât diplome de excelență, cât și premii în bani, pentru rezultatele obținute la competițiile din domeniile geografie, limba română, creație literară, matematică aplicată, dar și diverse discipline sportive precum atletism, tenis de masă, respectiv arte marțiale. Nu pot decât să îi felicit și să le spun că ne mândrim cu ei. Municipalitatea va investi în continuare în procesul de învățământ din Mediaș și nu pot decât să le mulțumesc cadrelor didactice care înțeleg atât de bine că împreună putem să aducem în oraș fonduri substanțiale pentru îmbunătățirea procesului de învățământ din orașul nostru“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

 

Lista completă a elevilor premiați de către municipalitate este următoarea:

Numele și prenumele Unitatea de învățământ Premiul obținut
Povară David Școala Gimnazială nr.4 Premiul III – Olimpiada de geografie Terra
Inache Adelina Ioana Școala Gimnazială  „C. I. Motaș“ Premiul II – Olimpiada de geografie Terra
Bota Louise Școala Gimnazială „George Popa“ Premiul III – Concurs national de creație literară Tinere Condeie
Hudea Alexandra Maria Liceul Teoretic „Axente Sever“ Premiul II – Concurs international Balcaniada (atletism)
Toma Mihai Darius Liceul Teoretic „Axente Sever“ Premiul II (individual), Premiul I (echipe), Premiul II (echipe) Campionatul mondial de karate WUKF 2022
Toma Andrei Nicolae Liceul Teoretic „Axente Sever“ Premiul I (individual), Premiul III (individual), Premiul I, II, III (echipe) – Campionatul mondial de karate WUKF 2022
Pânzar Andrei Liceul Teoretic „Axente Sever“ Premiul III –  Campionatul national de Tenis de Masă
Mărginean Iulia Florina Liceul Teoretic „Axente Sever“ Premiul I – Campionatul național de alergare pe șosea – 10 km

Premiul III – Campionatul național de juniori U20 – 1.500 m

Premiul III – Campionatul național de juniori U20 – 3.000 m

Premiul I – Campionatul național de sală U20 – 3.000 m

Premiul I – Campionatul național de Tenis de Masă

Moga Mădălina Alexandra Liceul Teoretic „Axente Sever“ Premiul I – Campionatul național de Tenis de Masă
Moca Mara Lavinia Colegiul „Școala Națională de Gaz“ Premiul II – Campionatul național școlarTenis de Masă
Călugăr Alexandra Iulia Colegiul „Școala Națională de Gaz“ Premiul III – Concursul național de matematică aplicată Adolf Haimovici

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *