Continuă seria de târguri lunare de producători locali la Biertan (video)

După o primă ediție foarte reușită în luna mai, Primăria Comunei Biertan continuă seria de târguri lunare, pentru promovarea producătorilor și meșteșugarilor din Colinele Transilvaniei, prin al doilea eveniment, ce va avea loc sâmbătă, 17 iunie, între orele 09:00-17:00, în Piața Centrală din localitatea Biertan.

 

Pe tot parcursul târgului, membrii Clubului de olărit din Biertan invită toți doritorii să experimenteze roata olarului și să încerce modelarea unui obiect propriu. Asociația Pro Richiș Transilvania vă invită la un atelier de creație și făurit povești pentru copii, începând cu ora 11:30. Pornind de la observarea unor ilustrații de carte originale, vor crea împreună propria poveste pe tema comunicării între copii, bullying, tachinare, reacții așteptate-reacții primite în dar. De la ora 15:00, Florile Târnavelor de la Clubul Copiilor Mediaș îi vor încânta pe cei prezenți cu un program artistic de muzică populară.

Târgul se bucură de prezența producătorilor din cadrul a două cooperative locale din zona Dealurile Târnavelor și Podișul Mediașului, care vor expune spre vânzare legume de sezon, produse procesate, brânzeturi și nu numai. Alături de ei, se vor afla și producători din Valea Hârtibaciului. Vizitatorii târgului se vor putea delecta cu produse de panificație tradiționale (pâine de casă pe vatră, lichiu și alte prăjituri specifice zonei), ceaiuri din plante medicinale și delicii dulci. Totodată, târgul reprezintă o oportunitate de a cunoaște producătorii, de a afla mai multe despre modul de preparare al produselor, proveniența materiei prime și alte detalii obținute direct de la sursă. Pe lângă de-ale gurii, vizitatorii vor găsi la târg și produse create manual.

Următoarele târguri sunt planificate în a 3-a sâmbătă a fiecărei luni, după cum urmează: 15 iulie, 19 august, 16 septembrie, 21 octombrie, 18 noiembrie, 15-17 decembrie (Târg de Crăciun).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *