Semnarea contractul de proiectare și execuție pentru „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric, Municipiul Mediaș“

Marți, 6 iunie 2023, la sediul municipalității a fost semnat de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman și de către reprezentantul firmei câștigătoare, SC Strabag SRL, contractul de proiectare și execuție lucrări de construcție pentru „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric, Municipiul Mediaș“.

Proiectul, în valoare totală 31.932.097,05 de lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional POR/381/13/1/Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici si mijlocii din România, Axa Prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD), Componenta 1, Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unui sistem durabil pentru turism în Municipiul Mediaș, ceea ce va duce la îmbunătățirea calității serviciilor existente de turism și conexe acestora, dezvoltarea infrastructurii de turism și reducerea impactului negativ asupra mediului, în conformitate cu practicile și politicile UE în vederea conformării cu obiectivele generale negociate de România prin angajamentele din procesul de aderare și post-aderare, legislația în vigoare și țintele intermediare de tranziție agreate între Comisia Europeană și Guvernul României.

Implementarea proiectului va conduce astfel la îmbunătățirea performanțelor operaționale ale infrastructurii de turism la nivelul Municipiului Mediaș, în vederea asigurării viabilității financiare și operaționale.

În mod concret, lucrările propuse constau în principal în:

  • Modernizarea infrastructurii rutiere pentru străzile studiate și ranforsarea sistemelor rutiere pentru asigurarea capacității portante necesare și verificarea la îngheț-dezgheț
  • Modernizarea și reabilitarea utilităților din corpul străzilor (rețele de apă-canal și colectare ape pluviale, iluminat public, canalizație pentru rețele de telecomunicații și electricitate)
  • Amenajarea zonelor pietonale și reamenajarea peisagistică a zonelor verzi
  • Asigurarea confortului și siguranței circulației și accesibilizarea zonelor pentru persoane cu dizabilități
  • Facilitarea accesului spre obiectivul principal, Piața Regele Ferdinand I, monument de categoria A, de importanță locală și națională
  • Creșterea atractivității zonei/localității pentru investitorii interesați de dezvoltarea unor afaceri locale și implicit reducerea migrației populației active, prin crearea de noi locuri de muncă și a unor condiții decente de locuit

Îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale populaţiei prin îmbunătăţirea condiţiilor de locuit

Durata de implementare a contractului este de 11 luni de la data semnării acestuia, compusă din: termenul de execuție a lucrărilor 8 luni; termenul de proiectare și obținere avize 2 luni; termenul de verificare o lună.

Am semnat astăzi cu firma Strabag proiectul de reabilitare și modernizare a centrului istoric din municipiul Mediaș. Îmi exprim speranța că acest proiect, în final, va fi pe placul unui număr cât mai mare de medieșeni și în același timp sunt optimist și îmi doresc ca firma să își păstreze numele și să execute lucrări de cea mai bună calitate“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Un comentariu


  1. Deci s-a dat startul distrugerii parcului! Cum o îmbunătăți asta calitatea vieții locuitorilor burgului sau cum va contribui la crearea de noi locuri de munca și dezvoltarea turismului? Cred ca nici conducerea primăriei nu poate răspunde la întrebările acestea!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *