Conferința „Da vieții fără droguri”, săptămâna viitoare la Mediaș

Riscul expunerii la consumul de droguri pentru copiii și tinerii sibieni a crescut tot mai mult în ultimii ani. Asistăm la o transformare a traficului cu substanțe interzise într-o problemă severă a societății.

După succesul conferinței „Da vieții fără droguri”, organizată în luna ianuarie,  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sibiu, a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și a altor instituții cu rol în prevenirea și tratarea consumului de droguri, a decis să organizeze un eveniment similar în Mediaș, care să atragă atenția societății, în special a părinților și a persoanelor  implicate în educația copiilor și în administrarea vieții publice a orașului, asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri în general și mai ales în rândul tinerilor.

Evenimentul are ca scop informarea părinților, a cadrelor didactice și a comunității despre modul în care ne putem lupta cu acest flagel, precum și crearea unui cadru facil schimbului de informații cu specialiștii implicați în zona școlară și educațională, pentru a diminua cât mai mult consumul de droguri și substanțe cu efect psihoactiv  în rândul tinerilor.

Acțiunea organizată la Mediaș va fi realizată în parteneriat cu Instituția Prefectului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, Serviciul Rutier Sibiu, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, Asociația Energia Inteligentă, Muzeul Gazelor Naturale, Napoca  Rally Academy, Teen Challenge Smart România, dl.Copăceanu Mihai- psiholog, dl. Cristi Dănileț- judecător Tribunalul Cluj.

Evenimentul va avea loc în data de 21 aprilie, ora 16.00, la Sala Traube din municipiul Mediaș.  Accesul în sală se face pe bază de înscriere (termenul limită pentru înscrieri este 20 aprilie).

Vă înscrieți aici: Eveniment Y.E.S. 21 aprilie, Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *