Asociaţia Fran-Mediensis și-a deschis porțile elevilor

În fiecare an pe 20 martie, 74 de tari, membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Aceasta sărbătoare a limbii franceze a fost marcată în mod festiv și la Mediaş, ieri, 23 martie a.c.. Asociaţia Fran-Mediensis și-a deschis porțile elevilor care i-au trecut pragul cu ocazia Zilei Internațională a Francofoniei, eveniment dedicat vorbitorilor și iubitorilor limbii franceze din întreaga lume.

Manifestarea culturală a beneficiat de participarea elevilor de la două unități de învățământ gimnaziale din municipiul Mediaș. Este vorba de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, îndrumați de doamna profesoară Florența Bichiș și ai Școlii Gimnaziale numărul 7, sub îndrumarea doamnei profesoare pentru învățământul primar, Sanda Briciu.

Prichindeii Școlii Gimnaziale numărul 7 au încântat publicul prezent la sediul Asociației Fran Mediensis cu un dans tematic în culorile drapelului național al Franței. Nu au lipsit nici tricourile decorate festiv cu elemente ale culturii franceze, în prim plan aflându-se celebrul turn Eiffel, considerat pe drept cuvânt simbolul definitoriu al Parisului.

La final doamna Mihaela Gabor, președinta Asociației Fran Mediensis, a oferit elevilor care au trecut pragul instituției o diplomă de participare la Festivalul Francofoniei, diplomă care confirmă talentul și creativitatea micilor francofoni, atașamentul față de limba franceză precum și bogăția și diversitatea spațiului francofon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *