Proiect PNRAS inaugurat la Școala Gimnazială „George Popa“ din Mediaș

Școala Gimnazială „George Popa“ din Mediaș a dat startul unui proiect implementat prin Planul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS). La invitația conducerii unității de învățământ, primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, a participat la inaugurarea oficială a acestui proiect, în acest sfârșit de săptămână.

Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 140.000 de euro, se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și se adresează elevilor de gimnaziu aflați în risc de abandon. Pentru a asigura buna desfășurare a acestui proiect, Primăria Municipiului Mediaș a efectuat reparații capitale la toate sălile din clădire în care se vor desfășura activitățile proiectului.

Principalele rezultatele urmărite de către instituția de învățământ sunt reducerea absenteismului și a abandonului școlar, creșterea timpului de instruire alocat elevilor aflați în risc de abandon, creșterea procentului de cadre didactice care folosesc mijloace de predare – evaluare digitale și strategii pedagogice moderne la nivelul clasei, precum și creșterea accesului la o educație de calitate pentru elevii care aparțin unor categorii vulnerabile.

 „Am rămas plăcut surprins de proiectul pe care îl derulează Școala Gimnazială „George Popa“ și îl felicit pe domnul director pentru implicarea sa în acest proiect. Consider că parteneriatul pe care îl promovez la nivelul administrației publice locale între Primărie și instituțiile de învățământ este benefic pentru învățământul din oraș. Le mulțumesc pe această cale și tuturor cadrelor didactice care se implică în atragerea fondurilor europene, pentru dezvoltarea învățământului din municipiul Mediaș“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *