Au început lucrările la Centru Social Comunitar de Agrement și Sport

Au început lucrările la “Centru Social Comunitar de Agrement și Sport“ (str. Sticlei), proiect ce beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

În 29 iulie 2022 a fost semnat  contractul, iar până la această dată au fost obținute autorizările necesare unei astfel de construcții și au fost realizate: documentația necesară, expertiza tehnică și proiectul tehnic. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna februarie. Valoarea contractului este de 22.097.739,76 lei cu TVA, iar termenul de execuție este de 18 luni.

În mod concret, lucrările care se vor  executa sunt:

– Construirea unei săli de sport cu capacitate maximă de 265 de persoane, respectiv 200 locuri în gradene;

– Crearea unui spațiu de acces corespunzător, cu recepție, garderobă și zonă de pauză;

– Căi de evacuare suplimentare pentru sala de sport;

– Sala multifuncțională (de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, etc.) la etaj, cu vestiarele aferente;

– Realizarea de vestiare (dotate cu dulapuri și loc pentru șezut) aferente fiecărei funcțiuni (sală de sport, sală multifuncțională, teren sport acoperiș), cu grupuri sanitare proprii și grupuri sanitare pentru public, toate separate pe sexe;

– Amenajarea unui teren multisport pe acoperișul terasă al clădirii, împrejmuit corespunzător;

– Spațiu tehnic (destinat amplasării centralei termice) si spatii de depozitare;

– Fluxuri de circulație interioare și exterioare planificate conform cerințelor legale în vigoare;

– Asigurarea numărului de parcaje necesar pe sau în apropierea amplasamentului investiției (inclusiv prin construirea unei platforme neacoperite cu 9 locuri de parcare);

– Amenajarea unui punct gospodăresc corespunzător, aferent întregii incinte, cu colectare selectivă a deșeurilor;

– Branșarea clădirii la utilități (apă, canalizare, energie electrică) și dotarea ei cu instalații (electrice, sanitare, termice, de ventilație), instalații de detectare și avertizare incendiu;

– Amenajarea spațiilor exterioare adiacente (spații verzi sau pavate): trotuare de gardă în jurul clădirii, alei și platforme pietonale pentru acces din stradă, trepte și rampe corespunzător dimensionate.

„În această perioadă, au început lucrările la Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport de pe str. Sticlei. Este o investiție pe care am promovat-o în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu directorii instituțiilor de învățământ din oraș, iar clădirea va fi pusă în mod gratuit la dispoziția tuturor elevilor din oraș care pot desfășura aici activități scolare și extrașcolare. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și se implică în derularea acestui proiect important pentru tinerii din orașul nostru.” a postat pe pagina sa de socializare primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Un comentariu


  1. Sa înțeleg ca numai elevii vor beneficia de acest centru? Cine realizează investiția și care este termenul de finalizare?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *