Proiecție de premieră a filmului documentar “Voyage to Himalaya – The Kangchenjunga Expedition 2022”

Asociația Nova Polaris Sibiu, Montaventura Trekking&Expeditions și alpinistul sibian Tedor Tulpan vă invită la proiecția în premieră a documentarului “ Voyage to Himalaya – The Kangchenjunga Expedition 2022’’ (Călătorie în Himalaya – Expediția Kangchenjunga 2022).

Filmul dezvăluie povestea expediției internaționale “Kangchenjunga 2022” pentru ascensiunea pe al treilea vârf al planetei, Vârful Kangchenjunga de 8596m, pe urmele jurnalului de călătorie al lui Teodor Tulpan. Proiecția documentarului va fi urmată de o sesiune de discuții alături de Teodor Tulpan, legate de provocările ascensiunii pe un optimiar, despre alpinsimul de înaltă altitudine, povești și impresii adunate de pe tărâmurile himalayene. Filmul este regizat de către Octavian Repede.

Proiecția va avea loc la CineGold Sibiu, Sala 8, etaj 2 ora 19.00 (în incinta Promenada Mall, Strada Lector 1-3A). Intrarea este liberă.

„ Deși este al treilea vârf ca înălțime de pe Pămînt, Kangchenjunga nu este un munte cunoscut. Îi lipsește faima Everestului sau “prestigiul” lui K2, singurele două vârfuri mai înalte ca el. În urma jurnalului de escaladă al lui Teodor Tulpan, expeditia internațională condusă de John Gill, descoperă provocarile și frumusețea unei ascensiuni pe un vârf himalayan de peste opt mii de metri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *